Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Corpul nou al Maternității Brașov a intrat în proces de reabilitare. Lucrările for fi finalizate la mijlocul anului 2023

Publicitate

Publicat

pe

Lucrările pentru modernizarea corpului nou al Maternității din Brașov sunt în toi. După ce a fost emis ordinul de deschidere a șantierului la finalul anului trecut, firma care se ocupă de acest proiect a început să lucreze în partea superioară a clădirii, adică etajele 5, 6, 7 și la mansardă. În urmă cu câteva zile și restul etajelor au fost predate către constructor, astfel încât lucrările să poată avansa în toată această parte a spitalului.

Publicitate

Săptămânal, autoritățile județene, împreună cu conducerea maternității și reprezentanții firmei care se ocupă de proiect organizează ședințe pentru aprobarea diferitelor stadii ale lucrărilor. De curând au primit undă verde soluțiile de tâmplărie cu tripan și jaluzele interioare pentru majoritatea spațiilor, dar și jaluzele exterioare pentru blocurile operatorii, s-au stabilit soluțiile de închidere a fațadei ventilate, precum și soluțiile de montare a tubulaturilor de aerisire.

Termenele asumate de firma constructoare sunt 1 octombrie 2022 pentru funcţionalizarea blocurilor operatorii, 1 ianuarie 2023 pentru finalizarea întregii clădiri pe interior şi luna iunie 2023 pentru încheierea tuturor lucrărilor.

„Reabilităm absolut totul în corpul nou al Maternităţii. Este un şantier complex, cu foarte multe elemente de noutate care ţin de eficientizarea energetică şi care n-au mai fost aplicate în alte spitale, ci mai mult în clădiri civile. Mă refer la sistemul BMS (Building Management System), prin intermediul căruia ventilaţia, temperatura, umiditatea, luminozitatea vor fi controlate de un server central. Va exista şi o comandă automată, şi o comandă manuală, astfel încât să nu apară niciun disconfort pentru paciente. În plus, va exista conexiune la internet pentru rampele de gaze medicale din fiecare salon, cu o staţie centralizată la nivelul secţiei de unde vor fi monitorizate gravidele. Condiţiile în saloane vor fi cu totul altele: vor exista saloane cu două paturi, fiecare cu baie proprie, faianţa albă va dispărea pe pereţi şi tot ce înseamnă instalaţii va fi înlocuit şi modernizat. Ne propunem să transformăm clădirea şi s-o aducem cel puţin la acelaşi standard existent în clădirea veche reabilitată, dacă nu chiar mai bun. Mai trebuie menţionat că avem şi proiectul care vizează modernizarea clădirii administrative, finanţat din fondurile Consiliului Judeţean, pe care sperăm să-l introducem în PNRR, astfel încât să recuperăm banii alocaţi”, a explicat managerul dr. Mircea Preda.

Publicitate

În tot acest timp, constructorul spune că au fost descoperite și tot felul de situații neprevăzute. Muncitorii au fost nevoiți să desfacă imobilul vechi din anii ’80 până la temelie ca să rezolve problemele apărute.  Până la începerea lucrărilor, reprezentanții Consiliului Județean au reușit să găsească fonduri și pentru eficientizarea energetică a clădirii.

„Cea mai mare problemă pe care a trebuit s-o rezolvăm în privinţa spitalelor pe care le administrăm, înainte de derularea oricăror proiecte de investiţii, a fost situaţia patrimonială. În momentul în care s-au deschis axele de finanţare pe POR 2014-2020, nu am avut posibilitatea să facem proiecte de eficientizare energetică pentru toate instituţiile noastre medicale, tocmai din motive care au ţinut de situaţia juridică a clădirilor. La Maternitate avem un caz fericit din punct de vedere patrimonial, toate imobilele având situaţia clarificată. Mă bucur că proiectul de eficientizare energetică este într-un progres foarte bun. Aş spune că acest proiect este ultimul «bastion» pe care trebuie să-l mai depăşim pentru a ajunge la standardul pe care ni-l dorim, însă la finalizarea lui vom avea certitudinea că pe lângă serviciile de calitate pe care le oferă medicii noştri, vom dispune şi o infrastructură medicală de nivel superior, cu care putem rivaliza cu orice spital din ţară”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes