Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Copiii din Budila vor să meargă în tabără. Ca să strângă bani, micuții au creat tot felul de obiecte hand made pe care le-au scos la vânzare

Publicat

pe

Pentru câteva zeci de copii sărmani din comuna Budila, județul Brașov, o scurtă vacanță, într-o tabără școlară, pare un vis greu de realizat. Mulți micuți nu au ieșit niciodată din localitate, așa că o învățătoare din sat vrea să le ofere puștilor șansa să aibă o vacanță de neuitat. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de bani, iar cadrul didactic a găsit o soluție inedită.

Împreună cu învățătoarea lor, micuții au creat o sumedenie de obiecte hand made pe care acum le scot la vânzare. Toate produsele făcute de elevi au fost postate pe pagina de Facebook a învățătoarei Alexandra Bocîrnea, iar cei interesați pot să cumpere obiectele și astfel să doneze bani pentru vacanța copiilor.

„Se apropie finalul anului școlar și vacanța mare, pentru unii copii vacanță în adevăratul sens al cuvântului, pentru alții doar zile obișnuite, petrecute pe ulița din sat, căci o vacanță în adevăratul sens al cuvântului este ceva doar imaginar pentru mulți dintre ei. Vara asta îmi pun o dorință pentru ei, copiii mei de clasa a II-a și cu ajutorul vostru, aș vrea să-i ajut măcar pe 10 dintre ei să meargă într-o vacanță „pe bune”. Noi ne-am gândit la o tabără, timp de 5 zile, în care să învățăm muuulte lucruri și sa ne distrăm împreună. Însă….. știm cu toții că nu mai putem mișca un deget fără să scoatem portofelul, iar costurile pentru în copil sunt de aproximativ 250 de lei (transport, cazare, masă + obiecte de igienă personală, etc.). Vă garantez că au muncit mult tot anul și că ar merita din plin să plece, măcar pentru o perioadă din lumea pe care o cunosc mult prea bine. În săptămâna Școala Altfel, am organizat un târg de primăvară, în cadrul căruia am vândut obiecte realizate de ei. Ne-au rămas o parte dintre ele și între timp au mai pregătit și altele. Dacă vedeți ceva ce vă place, îmi puteți da de știre”, a scris Alexandra Bocîrnea, pe contul personal de Facebook.

Iată ce produse au scos la vânzare copiii și ce prețuri au obiectele:

Publicitate
  • Sirop de păpădie – 15 lei
  • Tablouri „Mână de ajutor” – 5 lei
  • Păpuși „Româncuțe” – 15 lei
  • Tablouri „Frida” – 20 de lei
  • Săculeți cu sare de baie cu mușețel și portocală sau mentă – 15 lei

Copiii au creat și câteva tablouri unicat, iar acestea vor fi scoase la licitație. Operele de artă care pot fi cumpărate de cei interesați sunt:

  • Tablou „Inimioară”, realizat de Lavinia – Licitație valabilă până în data de 20 mai. Preț de pornire: 30 de lei.
  • Tablou „Balerină”, realizat de Ioana – Licitație valabilă până în data de 20 mai. Preț de pornire: 30 de lei.
  • Tablou „Leagănul copilăriei”, realizat de Ionela – Licitație valabilă până în data de 20 mai. Preț de pornire: 30 de lei.
  • Tablou „Inimioară”, realizat de David – Licitație valabilă până în data de 20 mai. Preț de pornire: 30 de lei.
  • Tabloul Doamnei – Licitație valabilă până în data de 20 mai. Preț de pornire: 200 de lei. Dimensiuni: aproximativ 60×45 centimetri.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes