Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Circulația feroviară între Brașov și Întorsura Buzăului ar putea fi reluată în câteva luni. Lucrările la podul din Budila se apropie de final

Publicitate

Publicat

pe

Până la sfârșitul acestui an, circulația trenurilor pe linia Brașov – Întorsura Buzăului ar putea fi reluată. Lucrările de refacere a podului feroviar, care a fost distrus în 2018 din cauza inundațiilor, se apropie de final, anunță mesageruldecovasna.ro.

Publicitate

Potrivit aceleiași surse, informația cu privire la stadiul acestor lucrări care, odată finalizate, ar ușura transportul către Brașov a celor ce locuiesc în Zona Buzaielor, a fost făcută publică de președintele PSD Covasna, Bogdan Barbu, pe pagina sa de socializare.

„Podul feroviar de la Budila e o lucrare așteptată de foarte mulți oameni din zona Întorsurii Buzăului. Mă interesează direct stadiul lucrărilor și ce se întâmplă acolo, mai ales că mulți m-au întrebat despre acest subiect. Am fost la fața locului și am fost și la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să mă interesez și vă pot spune următoarele:

Nu mai durează mult. Operatorul de transport feroviar Regio Călători SRL Brașov a notificat acum câteva zile Sucursalei RCF Brașov intenția de a relua circulația feroviară pe ruta Brașov-Întorsura Buzăului și retur, cu un număr 12 trenuri/zi începând cu data la care vor fi îndeplinite toate condițiile necesare pentru redeschiderea circulației”, a scris Bogdan Barbu.

Publicitate

Potrivit acestuia „termenul estimat de finalizare transmis de către antreprenor prin ultima versiune a graficului de execuție actualizat este data de 16.08.2022. Totuși, din verificările SRCF Brașov lucrările nu sunt finalizate, nefiind îndeplinite toate condițiile pentru recepție”.

Președintele PSD Covasna a precizat că „alocația bugetară aprobată pentru anul 2022 este asigurată pentru achitarea tuturor obligațiilor financiare rezultate în urma executării lucrărilor”.

Podul din localitatea braşoveană Budila, pe care trecea calea ferată Braşov – Întorsura Buzăului, s-a rupt şi s-a prăbuşit pe 30 iunie 2018, în urma unei puternice viituri pe râul Târlung. Aceasta era singura cale feroviară de acces către zona Buzaielor, locuită de aproape 50.000 de oameni, dintre care mulţi lucrează sau urmează cursurile unor unități de învățământ din Braşov.

sursa foto: facebook.com / Bogdan Barbu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes