Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Cine este bărbatul arestat pentru moartea băiețelului de 11 ani din Brașov? Individul este recidivist și a făcut ani grei de închisoare pentru infracțiuni deosebit de grave

Publicat

pe

Publicitate

Moartea lui Andrei, băiețelul de 11 ani din Brașov care s-a sinucis în urmă cu trei zile, a șocat o comunitate întreagă. Copilul era plin de viață, învăța bine la școală și nu dădea nimănui de bănuit că ar avea probleme acasă. Bătăile primite de la tatăl vitreg l-ar fi făcut pe micuț să recurgă la acest gest extrem, spun apropiații.

Lucian Meraru este principalul suspect în acest dosar, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov îl cercetează pentru violență în familie. Asta pentru că medicii legiști au descoperit la autopsie mai multe răni superficiale pe trupul băiețelului de 11 ani. Acesta este și motivul pentru care magistrații Judecătoriei Brașov au decis să îl trimită în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile.

Iată soluția Judecătoriei Brașov:

„În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) şi art. 202 alin. (1), (2), (3) şi (4) lit. e) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului MERARU LUCIAN, cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii de violenţă în familie, prevăzută de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (2) C.pen., cu aplic. art. 41 alin. (1) C.pen., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 24.03.2022 şi până la data de 22.04.2022, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În temeiul art. 275 alin. (6) C.pr.pen., onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 313 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează Baroului Braşov din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. (3) C.pr.pen., celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

Publicitate

Nu ar fi prima dată când Meraru a fost trimis la închisoare. În trecut, bărbatul de 46 de ani ar fi fost condamnat la 20 de ani de detenție pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, viol și act sexual cu un minor.

Vecinii spun că Andrei avea un frate mai mic cu care se juca în curte mereu. Era un copil respectuos și bun la învățătură, spune directoarea școlii unde a învățat copilul.

„Tragic. Deci nu mi-am închipuit că un copil atât de mic poate să facă așa ceva. E din ciclul primar, clasa a patra. La noi în școală a venit anul trecut, în februarie. Deci în semestrul doi, când era el în clasa a treia. Un copil foarte bun, liniștit, numai cu Foarte Bine a terminat și anul trecut școlar. A fost și miercuri la școală, a răspuns la fiecare oră, deci la școală nu au fost probleme. Acum acasă nu știu. Mama trebuia să se sesizeze. Când mai speli copilul, vezi că are urme, îți pui niște semne de întrebare. I-a schimbat și numele copilului. Are alt certificat de naștere, deci acest tată vitreg l-a adoptat probabil”, a spus Delia Wusinczky, directorul Școlii Gimnaziale 12 din Brașov.

Familia băiatului locuia într-un apartament de la demisolul unei case din Brașov. Momentan, autoritățile nu permit nimănui să intre în locuință cât timp ancheta este încă în desfășurare. Dovadă stau și sigiliile lipite pe ferestrele apartamentului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes