Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / CFR Braşov face curăţenile pe lângă şina de cale ferată între Tractorul şi Triaj doar după ce Poliţia Locală a somat regionala

Publicitate

Publicat

pe

Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov salubrizează întreg aliniamentul situat între cartierul Tractorul și zona Triaj. Este o acțiune de anvergură demarată în urma somației primite de la polițiștii locali din cadrul Biroului Activități Comerciale și Protecția Mediului. Aceștia au verificat și au constatat depozitări de diferite deșeuri, în special reziduuri menajere și vegetație crescută necontrolat, motiv pentru care au notificat societatea să ia măsuri urgente privind salubrizarea și întreținerea zonei, în calitate de administrator al infrastructurii căii ferate.

Publicitate

Acțiunea se află în plină desfășurare și are în vedere întreg aliniamentul situat între cartierul Tractorul și zona Triaj.

Somația a fost emisa în baza OUG 195/2005 privind protecția mediului, care prevede la art. 96 punctul 10 „obligația proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutiere, feroviare și de navigație”.

Normativul prevede pentru încălcarea acestei obligații sancțiuni cuprinse între 25.000 şi 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

Publicitate

Deșeurile strânse în urma acțiunii de salubrizare vor fi ridicate cu un vagonet, ținând cont de faptul că nu există acces auto.

Urmează ca agenții să verifice dacă s-au conformat în totalitate la cele solicitate de polițiștii locali, acțiunea fiind în termenii de monitorizare.

Poliția Locală Brașov face apel către cetățenii care au uitat de existența regulilor elementare de conviețuire în comunitate și care au obiceiul de a arunca gunoaie la întâmplare, să manifeste grijă față de oraș, semeni și natură, pentru a ne asigura împreună că Brașovul este centrul curățeniei și al sănătății publice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes