Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Cerb salvat din plasa recent montată pe domeniul schiabil, în Masivul Postăvarul

Publicat

pe

Specialiștii de la Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt au avut astăzi o intervenție complexă pentru a elibera un cerb care și-a prins coarnele într-o plasă de protecție recent montată de administratorii domeniului schiabil în Masivul Postărvarul, în zona Kanzel.

Publicitate

A fost nevoie să seapeleze la tranchilizare, pentru a elibera fără a accidenta cerbul, care deja era speriat și agitat. După tranchilizare, coarnele i-au fost desprinse din plasă și a fost eliberat în mediul său natural. Pentru a se asigura că cerbul este în siguranță, echipa de intervenție a stat lângă el până când a trecut efectul tranchilizantului, iar cerbul a intrat în pădure pe picioarele lui.

Intervenția a durat aproape toată ziua, însă pentru pădurari este important că, în final, au reușit să salveze unul dintre exemplarele frumoase de cerb care trăiesc în Pădurile Brașovului.

La intervenţie au participat oameni de la Institutul de Cercetare „Marin Drăcea”, care au montat un sistem de monitorizare GPS-GSM tip colar pentru monitorizarea activității animalului de acum înainte, precum și reprezentanţi ai Asociaţiei de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni”,

Publicitate

Jandarmeriei Montană a sesizat situația.

Sursa foto: Facebook Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes