Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Cel mai nou autobuz electric produs de MAN a ajuns la Brașov. Primul care l-a testat a fost chiar prefectul de Brașov

Publicitate

Publicat

pe

Roadshowul european de prezentare a autobuzului electric MAN Lion’s City E a ajuns la Brașov. Prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, și subprefectul Codruț Bucur au răspuns astăzi invitației de a asista la prezentarea unui autobuz complet electric și testarea sa în traficul real.

Publicitate

„Știm că în marile aglomerări urbane amprenta transportului este la un nivel ridicat și că este imperios necesară aplicarea de măsuri pentru reducerea poluării aerului. Brașovul a început deja să treacă la un alt nivel al transportului public de călători, unul mai prietenos cu mediul, care să îndeplinească cerințele actuale de fiabilitate, sustenabilitate și eficiență. Tehnologia «zero emisii» evoluează și de aceea am dorit să asist la această prezentare”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Modelul testat la Brașov este MAN Lion’s City E de 12 metri. Vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din șase unități, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED. La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spațiu pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucior copil lângă ușa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară. Postul de condus al șoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire și control al climei, centură de siguranță în 3 puncte, precum și cu cameră retrovizoare și monitor de 6,5 inch.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes