Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Cabane de vis construite de doi IT-işti într-un sat izolat din Braşov. Complexul are două cabane A frame și un chalet cu arhitectură nordică

Publicat

pe

Publicitate

În perioada pandemiei, Paul și Iulia, doi tineri antreprenori, cu businessuri în IT și producție publicitară, au hotărât să investească într-un proiect turistic în zona Brașovului. Complexul din Peștera cuprinde două cabane A frame și un chalet cu arhitectură nordică. Șantierul a durat un an și jumătate și a presupus o investiție de 750.000 euro.

Obișnuiți să călătorească des în străinătate, Paul și Iulia s-au văzut nevoiți să își adapteze planurile în plină pandemie, când deplasările au fost limitate de contextul sanitar. Au profitat însă de fiecare relaxare a regulilor și, ori de câte ori li s-a ivit ocazia, au luat țara la pas, cu cortul în spate. Așa au descoperit zonele din apropierea munților Piatra Craiului, satele Peștera, Măgura, Șirnea și Poiana Mărului. Peisajul li s-a părut incredibil, iar la scurt după prima venire aici, au început să discute serios despre posibilitatea de a investi în zonă, scrie lovedeco.ro.

„În timpul pandemiei, proiectele noastre au fost încetinite. A fost o perioadă în care am avut timp să analizăm și alte posibile proiecte antreprenoriale”, povestește Paul. „Ne-au plăcut mult zona și proximitatea de București. Am revenit multe weekenduri la rând, am bătut din poartă în poartă și am întrebat sătenii dacă știu terenuri de vânzare în apropiere. Din fericire, am găsit acest loc cu priveliște directă către munții Piatra Craiului la vest și către Bucegi la est. Se află la doar două ore și jumătate distanță de București, ceea ce mi se pare absolut ideal”.

Bugetul proiectului s-a dublat din cauza scumpirii prețurilor la materialele de construcții

Publicitate

Șantierul a început în iulie 2021 și a durat un an și jumătate. Complexul Amont Chalet este alcătuit din două cabane A frame și un chalet cu arhitectură de inspirație nordică. Lucrările au fost destul de anevoioase din cauza echipelor de constructori care au întârziat termenele de execuție. O problemă și mai mare a fost, însă, explozia prețurilor la materialele de construcții, care a dus la dublarea costului investiției.

„A fost un proiect care ne-a scos din zona de confort și ne-a testat mult răbdarea și perseverența”, spune Paul. „Cred că toată experiența noastră anterioară, toate călătoriile și activitatea noastră din zona de business ne-au ajutat să ducem lucrurile la bun sfârșit. În ceea ce privește arhitectura cabanelor, am pornit de la ideea de a pune cât mai bine în valoare frumusețea peisajului. Structura aceasta A frame, cu suprafață mare vitrată, reușește să facă, foarte bine, acest lucru. Ne-a plăcut și că este o formă modernă, care se încadrează frumos în peisajul de munte”.

Amenajare cu piese de design și mobilier custom

Cabanele A frame au o suprafață de 180 metri pătrați, desfășurați pe două niveluri, plus mansardă. Capacitatea de cazare este de 12 persoane. Arhitectura cabanelor a fost realizată în colaborare cu arhitectul Marius Velicu de la studioul de arhitectură dubluVstudio. În ceea ce privește amenajarea interiorului, Paul și Iulia au încercat să meargă pe spații cât mai aerisite, astfel încât decorul să nu concureze cu frumusețea peisajului de afară. Stilul ales este unul contemporary cozy cu influențe scandinave.

Au acordat o atenție deosebită materialelor folosite în interior, lemnul și piatra sunt prezente la tot pasul, dând spațiului o căldură aparte. Mobilierul este făcut, în mare măsură, pe comandă, iar restul pieselor sunt cumpărate de la branduri scandinave. În amenajare au inclus, de asemenea, obiecte semnate de designeri sau artiști români. Corpurile de iluminat din living, de exemplu, sunt făcute pe comandă de un designer/sculptor din București, iar cele din zona canapelei sunt realizate de designerul Dia Buga.

Nordic House merge pe o formulă similară în amenajarea interiorului

Chalet-ul Nordic House are o suprafață utilă de 70 metri pătrați și poate găzdui cel mult patru persoane. Arhitectura cu linii simple și geamuri uriașe pune accent, ca și în cazul celor două cabane A frame, pe valorificarea frumuseții peisajului din jur. Predomină și aici materialele naturale și designul cu influență nordică.

Resurse:

  • Mesele din lemn masiv de stejar sunt făcute la comandă
  • Mesele din living, scaunele de piele, fotoliile din camere sunt achiziționate de la retros.ro.
  • Pentru tablourile din Nordic House, Paul și Iulia au colaborat cu pictorița Diana Tudose.
  • Tablourile din camere sunt realizate de un ilustrator australian.
  • Corpurile de iluminat din hârtie de orez sunt cumpărate de la The Edit
  • Lavoarele de baie sunt făcute pe comandă, din piatră natural
  • Mesele de cafea din living sunt făcute din piatră de onyx.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes