Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Bujorul de munte, minunea roz care bucură privirea oricărui turist care urcă în Bucegi

Publicat

pe

Publicitate

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat, miercuri, mai multe imagini impresionante cu întinderile roz din zona Parcului Natural Bucegi. Bujorul de munte, rododendronul sau smârdarul este nelipsit în zonele alpine însorite.

„Frumos, oriunde te uiți! Natura ne oferă un adevărat spectacol când bujorul de munte este în floare.”, a scris Regia Națională a Pădurilor – Romsilva alături de fotografiile publicare pe pagina de Facebook. Imaginile superbe sunt din Parcul Natural Bucegi.

„Bujorul de munte, rododendronul sau smârdarul, cum mai este denumit popular, este originar din Balcani și face parte din genul botanic Rhododendron, gen extrem de variat ce cuprinde diferite specii care cresc doar la altitudine înaltă.

Rhododendronul îl regăsim în țara noastră în Carpații orientali sau meridionali și perioada maximă de înflorire este în a doua parte a lunii iunie și începutul lui iulie.

Publicitate

Planta este una perenă și crește spontan în tufe pitice în zonele alpine însorite. Florile sunt roz sau de culoarea roșu aprins și sunt grupate, dând senzația de buchete.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Pe raza parcului sunt amenajate 52 de trasee turistice pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre, precum și cruce albastră.”, mai transmite Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Parcul Natural Bucegi se întinde pe raza județelor Braşov, Prahova şi Dâmbovița.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes