Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO / Brașovul va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing de 16 studenți sau absolvenți ai Universității Transilvania

Publicat

pe

Publicitate

Delegația României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se pregătește intens pentru competiția care va avea loc în perioada 4 – 20 februarie 2022. Aproape jumătate dintre cei care vor reprezenta țara noastră la Olimpiadă sunt studenți sau absolvenți ai Universității Transilvania din Brașov.

22 de sportivi și 12 antrenori vor încerca să aducă cele mai strălucitoare medalii pentru țara noastră. 16 dintre aceștia, adică 9 sportivi și 8 antrenori au o legătură cu cea mai mare universitate din Brașov. Cei mai mulți dintre ei sunt studenți ai Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane, iar un singur sportiv studiază la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Mai mult, Raluca Strămăturaru, unul dintre purtătorii de drapel, este absolventă a universității brașovene.

  • Sanie: sportivi – Raluca Strămăturaru (portdrapel), Valentin Crețu, Marian Gîtlan, antrenori – Ioan Apostol, Eugen Radu, team leader – Sorina Țicu
  • Bob: antrenor – Iulian Păcioianu
  • Schi alpin: sportiv – Maria Constantin
  • Schi fond: antrenor – Daniel Borca
  • Biatlon: sportiv – George Colțea
  • Sărituri cu schiurile: sportivi – Daniela Haralambie, Daniel Cacina, antrenori – Florin Spulber, Adrian Comănescu
  • Patinaj viteză: sportiv – Mihaela Hogaș, antrenor – Bogdan Stănescu

O parte din sportivii brașoveni care se vor alinia la start la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se află la prima participare, în timp ce alții sunt deja cu experiență în participarea la cea mai importantă întrecere sportivă din lume. Raluca Strămăturaru este cea mai experimentată. Sportiva se află la a patra participare la Jocurile Olimpice, iar cea mai bună clasare a sa a fost locul 7 la sanie, în 2018, la olimpiada de la Pyeong Chang.

„Facultatea de Educație fizică și sporturi montane reprezintă de mult timp una din pepinierele loturilor olimpice ale României pentru sporturile de iarnă. Este singura din țară care poate pregăti sportivi la discipline precum schi alpin, schi sărituri, schi fond, patinaj sau sanie și care poate oferi condițiile necesare de pregătire în sporturile de iarnă”, spun reprezentanții Universității Transilvania.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes