Connect with us
Publicitate

Prima pagină

FOTO / Braşovul şi Poiana Braşov revin încet la viaţă

Publicat

pe

Astăzi după amiază am făcut o scurtă incursiune prin centrul Braşovului şi prin Poiana Braşov pentru a vedea cum se pregăteşte oraşul şi staţiunea în vederea deschiderii care va avea loc mâine, de Ziua Internaţională a Copilului. Dacă faptul că circulaţia pe şosele a redevenit una normală de mai mult timp, lumea care mişună pe străzi pentru a se destinde dă semnalul clar că oamenii se pregătesc de „marea evadare”.

Asta în pofida faptului că vremea nu este tocmai prietenoasă zilele acestea şi se anunţă la fel şi pentru săptămâna ce va urma.

Poiana aşteaptă data de 15 iunie

Astfel, prin Poiană am putut vedea şi turişti şi mulţi braşoveni care au ieşit din case pentru o gură de aer curat. Terasa de la Cărpioara este pregătită deja, iar la cea de lângă ea se făceau ultimele reparaţii şi amenajări. Turiştii au început să formeze obişuitele cozi pentru a-şi cumpăra un kurtos kallacs sau o brânzoaică de la chioşcurile de pe trotuare sau din parcări. În parcarea de la Şura Dacilor, destul de populată de altfel, magazinele artizanale au deschis şi ele. La Biserică am găsit parcarea plină şi oamenii intrau pe rând să spună o rugăciune sau să aprindă o lumânare.

Publicitate

Multe hoteluri şi pensiuni din Poiana Braşov sunt deschise şi ele, dar cu restricţiile de rigoare. Şi probabil, nici de mâine nu se va simţi o îmbunătăţire considerabilă din acest punct de vedere.

„Momentan există ceva turişti cazaţi, dar suntem departe de potenţialul pe care îl avea Poiana în această perioadă în mod obişnuit. Sperăm şi aşteptăm ca din 15 iunie, când se vor deschide şi restaurantele şi piscinele, să fie mai bine. Totodată, va conta foarte mult dacă tot de pe 15 iunie se vor relua cursele aviatice, chiar dacă nu între toate ţările”, este de părere managerul unui hotel din Poiana Braşov.

Pregătiri intense pentru deschiderea teraselor

În Braşov, forfota este incomparabil mai mare. Livratorii firmelor specializate se amestecă cu oamenii obişnuiţi la cozile de la restaurantele care preiau comenzi telefonic sau on-line. Oamenii cu genţile acelea pătrăţoase probabil simt că vor pierde tot mai mult teren în perioada care urmează în faţa bucuriei cetăţenilor de a se întoarce la vechile obiceiuri.

În Piaţa Sfatului, băncile sunt ocupate aproape în totalitate, părinţii îşi plimbă copilaşii în jurul fântânii arteziene, iar un câţiva tineri îşi fac poze. Restaurantele şi barurile şi-au scos deja mesele, umbrele şi scaunele, aşteptând să vadă cum va fi vremea de dimineaţă pentru a le amplasa conform cerinţelor.

„Dacă ne ajută vremea sunt sigur că lumea va veni din nou la o cafea pe terasă. Probabil că tot din 15 iunie se va simţi mai bine prezenţa clienţilor, când mai scăpăm de restricţii şi vor putea veni şi turiştii străini. Mai greu va fi pentru hotelurile care erau obişnuite în această perioadă cu grupurile de turişti asiatici şi cu evenimentele corporate”, ne spune şeful de sală al unui restaurant din Centru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes