Connect with us

Prima pagină

FOTO / Braşovul şi Poiana Braşov revin încet la viaţă

Avatar

Publicat

pe

Astăzi după amiază am făcut o scurtă incursiune prin centrul Braşovului şi prin Poiana Braşov pentru a vedea cum se pregăteşte oraşul şi staţiunea în vederea deschiderii care va avea loc mâine, de Ziua Internaţională a Copilului. Dacă faptul că circulaţia pe şosele a redevenit una normală de mai mult timp, lumea care mişună pe străzi pentru a se destinde dă semnalul clar că oamenii se pregătesc de „marea evadare”.

Publicitate

Asta în pofida faptului că vremea nu este tocmai prietenoasă zilele acestea şi se anunţă la fel şi pentru săptămâna ce va urma.

Poiana aşteaptă data de 15 iunie

Publicitate

Astfel, prin Poiană am putut vedea şi turişti şi mulţi braşoveni care au ieşit din case pentru o gură de aer curat. Terasa de la Cărpioara este pregătită deja, iar la cea de lângă ea se făceau ultimele reparaţii şi amenajări. Turiştii au început să formeze obişuitele cozi pentru a-şi cumpăra un kurtos kallacs sau o brânzoaică de la chioşcurile de pe trotuare sau din parcări. În parcarea de la Şura Dacilor, destul de populată de altfel, magazinele artizanale au deschis şi ele. La Biserică am găsit parcarea plină şi oamenii intrau pe rând să spună o rugăciune sau să aprindă o lumânare.

Multe hoteluri şi pensiuni din Poiana Braşov sunt deschise şi ele, dar cu restricţiile de rigoare. Şi probabil, nici de mâine nu se va simţi o îmbunătăţire considerabilă din acest punct de vedere.

Publicitate

„Momentan există ceva turişti cazaţi, dar suntem departe de potenţialul pe care îl avea Poiana în această perioadă în mod obişnuit. Sperăm şi aşteptăm ca din 15 iunie, când se vor deschide şi restaurantele şi piscinele, să fie mai bine. Totodată, va conta foarte mult dacă tot de pe 15 iunie se vor relua cursele aviatice, chiar dacă nu între toate ţările”, este de părere managerul unui hotel din Poiana Braşov.

Pregătiri intense pentru deschiderea teraselor

În Braşov, forfota este incomparabil mai mare. Livratorii firmelor specializate se amestecă cu oamenii obişnuiţi la cozile de la restaurantele care preiau comenzi telefonic sau on-line. Oamenii cu genţile acelea pătrăţoase probabil simt că vor pierde tot mai mult teren în perioada care urmează în faţa bucuriei cetăţenilor de a se întoarce la vechile obiceiuri.

În Piaţa Sfatului, băncile sunt ocupate aproape în totalitate, părinţii îşi plimbă copilaşii în jurul fântânii arteziene, iar un câţiva tineri îşi fac poze. Restaurantele şi barurile şi-au scos deja mesele, umbrele şi scaunele, aşteptând să vadă cum va fi vremea de dimineaţă pentru a le amplasa conform cerinţelor.

„Dacă ne ajută vremea sunt sigur că lumea va veni din nou la o cafea pe terasă. Probabil că tot din 15 iunie se va simţi mai bine prezenţa clienţilor, când mai scăpăm de restricţii şi vor putea veni şi turiştii străini. Mai greu va fi pentru hotelurile care erau obişnuite în această perioadă cu grupurile de turişti asiatici şi cu evenimentele corporate”, ne spune şeful de sală al unui restaurant din Centru.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.

La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.

Publicitate

La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.

Publicitate

În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.

Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

Publicitate

În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.

Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.

Publicitate

Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.

S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.

În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.

La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Publicitate

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.

Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.

Publicitate

Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:

„Au plecat de dimineață de la Sibiu…
Au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin zăpadă mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.
Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță.
Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.
Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate.
Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor.
Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:
 Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
 Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;
 Purtați echipament adecvat zonei de munte;
 Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;
 Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;
Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.”

 

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>