Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO / Braşovenii, cei mai buni şahişti din ţară. 21 de medalii a obţinut Dinamo Braşov la Campionatele Naționale de Sah ale Romaniei pentru Copii și Juniori

Publicat

pe

21 de medalii la Campionatele Naționale de Sah ale Romaniei pentru Copii și Juniori au obţinut tinerii brașoveni legitimați la Clubul Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov. Brașoveanca Denisa Andreea Bucur a fost campioană absolută la categoria fete 20 de ani, adjudecându-și toate cele 4 medalii de aur puse în joc.

Publicitate

Când ambiția, dorința de a face performanță și puterea de a te concentra pe ceea ce e cu adevărat important primează, rezultatele nu întârzie să apară. Astfel sportivii legitimați la Clubul Sportiv Dinamo București – Centrul Sportiv Brașov au obținut cele mai multe medalii, ocupând primul loc în clasamentul cluburilor din țară.

Competiția s-a desfăsurat în perioada 10-20 aprilie 2022 la Eforie Nord și au participat 470 de sportivi legitimați. La start și-au făcut apariția cei mai buni jucători ai României la juniori. Aceștia au concurat la categoriile de vârstă 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani şi 20 ani, separat fete și băieți.

După câte nouă runde, la fiecare categorie: șah clasic, rapid șah, șah blitz și proba de dezlegari, sportivii legitimați la Dinamo Brașov, antrenaţi de Marele Maestru International Ciprian Nanu au obținut : 8 medalii de aur, 3 medalii de argint și 10 medalii de bronz, astfel:

Publicitate
  • Bucur Denisa Andreea a fost campioană absolută la categoria tineret – Fete 20 de ani, cu 4 medalii de aur la toate probele de concurs;
  • Magold Filip: două medalii de aur la probele de șah blitz şi dezlegări și două medalii de bronz la șah clasic și rapid, la categoria băieţi 14 ani;
  • Litcanu Tiana: medalie de aur la proba de dezlegări, la fete 12 ani;
  • Stan Luciana Gabriela: medalie de aur la șah rapid, la fete 18 ani;
  • Antal Hunor Zoltan: medalie de argint la șah blitz şi bronz, la șah clasic băieţi 18 ani;
  • Maria Lia Alexandra: medalie de argint la șah clasic, la fete 14 ani;
  • Anghel Maria: două medalii de bronz la șah clasic și dezlegări, la categoria fete 20 ani;
  • Mătăsaru Stephanie: medalie de argint la șah rapid și bronz la șah Blitz, la fete 18 ani;
  • Sida Flavia: medalie de bronz la șah blitz, la categoria fete 12 ani;
  • Stepanencu Nicodim Cosmin: medalie de bronz la șah blitz, la categoria băieţi 18 ani.

Tinerii șahiști care și-au disputat în aceste zile supremația în competiția de la Eforie Nord au avut o surpriză din partea Federației Române de Șah. Au avut ocazia să îl întâlnească pe Gheorghe Hagi. După ce a făcut un tur al tuturor celor 44 de mese la care s-a jucat, Gheorghe Hagi a dat startul partidei dintre brașoveanca Luciana Gabriela Stan și Ema Obadă.

Medaliații la șah clasic, rapid și blitz vor beneficia de gratuitate în cadrul Campionatelor Naționale pentru copii și juniori, ediția 2023 – conform probei (șah clasic, rapid, blitz) în care au obținut medalia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes