Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Bombardierele americane B-52 surprinse deasupra Brașovului pe fondul războiului din Ucraina

Publicat

pe

Publicitate

Este activitate intensă în spațiul aerian al României, iar aplicațiile radar înregistrează zilnic zeci de aeronave militare NATO care zboară deasupra țării noastre, multe dintre ele aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

Site-ul Flightradar24 a înregistrat astăzi două zboruri mai puțin obișnuite al unor aeronave Boeing de tip B-52H Stratofortress,  un bombardier strategic cu reacție, care are o rază lungă de acțiune. Avioanele au decolat dintr-o bază militară din Nurenberg, Germania, au zburat deasupra Brașovului, iar apoi, vreme de aproximativ două ore, au survolat spațiul aerian al Buzăului.

Chiar dacă forțele armate ale NATO nu se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina, avioanele militare ale SUA și ale altor țări membre ale Alianței Nord Atlantice ajung în apropierea graniței cu țara vecină ca urmare a activării forței de răspuns rapid. Situaţia militară din Ucraina a generat, pentru prima oară în istorie, activarea militarilor de elită din Forţa de Răspuns a NATO. Aceasta este dimensionată la cel puţin 40.000 de militari foarte bine echipaţi şi cu cea mai bună pregătire de luptă. Aceştia sunt gata să intervină pe orice teritoriu aliat, în doar 48 de ore.

Foto: Avion US Airforce B-52 Stratofortress

Acest tip de avion este folosit de armata SUA din anii 1950 și poate transporta până la 32 de tone de armament. Bombardierul Boeing B-52H Stratofortress a evoluat de la o configurație cu aripă dreaptă și șase turbopropulsoare la o configurație cu aripă în săgeată și opt turboreactoare în cazul prototipului final YB-52. Avionul a fost construit pentru a transporta armament nuclear în misiuni de descurajare din timpul Războiului Rece, dar a fost folosit în mai multe războaie cu armament convențional în luptă.

Publicitate

Aproape zilnic, prin spațiul aerian al României zboară și aeronave cisternă care alimentează diferite avioane care se află în misiune și au nevoie de combustibil. Traseul mai multor tankere a fost înregistrat astăzi survolând deasupra municipiilor Brașov și Sfântu Gheorghe.

Avioanele cisternă NATO, continuă misiunile în apropiere de Brașov

Două bombardiere B-52 au trecut deasupra Brașovului

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes