Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Barieră plutitoare pentru adunat gunoiul de pe albia Ghimbășelului montată la Râşnov

Publicat

pe

De-a lungul anilor s-au încercat tot felul de modalități de a curăța albia Ghimbășelului, dar de multe ori fără rezultat. Montarea unei bariere plutitoare pentru deșeuri pe Ghimbășel va ajuta procesul de colectare a deșeurilor în partea din amonte a râului, împiedicându-le să ajungă în aval.

Bariera a fost achiziționată în cadrul proiectului derulat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Asociatia Rosenau Turism și Clusterul Comunitar de Economie Socială și a fost montată de Primăria Râșnov.

Tot în cadrul acestui proiect în următoarele săptămâni vor fi efectuate monitorizări ale cantităților de deșeuri strânse la barieră și se va merge în toate cartierele riverane pentru a se discuta cu oamenii, în cadrul unei cercetări sociologice din care să reiasă alternative viabile la situația din prezent. Ideile și provocările identificate vor și dezbătute în comunitate.

Instalarea unei bariere vizibile de colectare a deșeurilor poate avea și un efect educativ asupra râșnovenilor și sperăm să atragă atenția asupra felului în care avem sau nu grijă de râu.

Publicitate

Proiectul Ghimbășelul, un râu care unește comunitatea face parte din programul Cu Apele Curate, în parteneriat cu Mai Mult Verde si Asociația pentru Relații Comunitare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes