Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Aeroportul Brașov se transformă într-unul militar? Avionul militar care a ajuns săptămâna trecută la Braşov a aterizat din nou la Ghimbav

Publicat

pe

Aeroportul Brașov se transformă într-unul militar? Avionul militar care săptămâna trecută a vizitat Aeroportul de la Ghimbav, a ajuns din nou aici. Conform reprezentanţilor aeroportului acesta va decola spre Belgia.

Airbus A400 este unul dintre cele mai mari avioane militare din lume.

„27 februarie – o zi de primăvară autentică pe Aeroportul Internaţional Braşov, o zi cu zboruri… speciale!

Aeronava de tip Airbus A400 care ne-a vizitat și zilele trecute, unul dintre cele mai mari avioane militare din lume, a aterizat la orele amiezii pe pista de la Ghimbav și urmează să decoleze cu destinația Belgia.

Publicitate

Două avioane private se pregătesc și ele să-și ia zborul spre Atena, respectiv Biggin Hill.”, a transmis Aeroportul Braşov pe pagina de Facebook.

„Să nu uităm că la Cincu activează Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” şi chiar zilele trecute am putut asista la aterizarea şi decolarea unei aeronave Airbus A400M care a asigurat transportul unor militari NATO.”, a transmis pe Facebook Şerban Totorică, președintele Consiliului Judeţean Braşov.

Potrivit Wikipedia, Airbus A400M Atlas este un avion cvadrimotor cu elice, cu misiunea de transportor militar și avion-cisternă, proiectat de Airbus Military care e prevăzut să înlocuiască avioane de transport învechite ale forțelor aeriene a mai multor țări, printre care C-160 Transall operate de Franța și Germania.

Avionul are o lungime de 45 de metri, iar lungimea aripilor ajunge la 42 de metri. Viteza maximă pe care o poate atinge aeronava este de 825 de kilometri la oră, iar viteza de croazieră este de 780 de kilometri la oră. Specialiștii spun că autonomia aparatului de zbor este de 8.900 de kilometri.

Construirea primului prototip s-a început în 2007. Rollout-ul primului aparat a avut loc pe 26 iunie 2008 la Sevilla, unde avionul este asamblat din părți produse în diferite țări. Primul zbor a fost amânat de mai multe ori din cauza unor probleme tehnice a avut loc în toamna lui 2009.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes