Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Au început lucrările la podul feroviar din Budila distrus de apa râului Tărlung în iunie 2018

Publicitate

Publicat

pe

Lucrările pentru reconstrucția podului feroviar de la Budila sunt în plină desfășurare, asta după ce pe 15 aprilie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Investiția este asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat, iar lucrările vor dura cel puțin nouă luni, maximum un an.

Publicitate

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov (SRCF Brașov) a emis astăzi Ordinul de începere a lucrărilor pentru reconstrucția podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman – Întorsura Buzăului, km 17+318 și de amenajare a albiei râului Târlung”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe 15 aprilie pe site-ul Căilor Ferate Române (CFR).

Lucrările sunt executate de o asociere de firme românești, iar contractul a fost semnat pe 7 aprilie și are o valoare totală de 24.592.816,30 lei fără TVA.

Sursa de finanțare este asigurată din Bugetul de Stat, iar lucrările sunt preconizate a se finaliza în maximum un an de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Publicitate

„Sursa de finanţare pentru lucrările de Reconstrucție a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, km 17+318 și de amenajare albie este asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat, iar durata contractului este de 9 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se poate adăuga o perioadă de maximum 3 luni calendaristice, necesare pentru întreruperea lucrărilor pe timp de iarnă”, arată sursa citată.

Podul de la Budila, distrus din cauza inundațiilor din vara lui 2018 de o viitură pe Râul Tărlung, a fost singurul care asigura transportul cu trenul spre Întorsura Buzăului. În prezent, alternativa de transport în comun spre alte localități este autobuzul.

Sursa: covasnamedia.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    3 mai, 2021 at 3:54 pm

    In Japonia dupa cutremurul din 2011,aia au refacut o bucata de autostrada distrusa in cateva zile,in 2016 in Fukuoka s-a surpat pamantul intr-o intersectie foate circulata (craterul format avea 30 m diametru si 15 m adancime),l-au reparat in … 2 DOUUAAA(!!!) ZILE . Bai astia de la drumuri , va trebuie un an ?!!! Pana va cacaiti voi pentru 30 m de pod ,niponii daca-si propun termina o autostrada din Tokyo pana la Bucuresti,apoi fumeaza o tigara ,isi strang sculele,pleaca,ajung acasa sa faca un dus…iar voi il cautati pe Dorel sa aduca ruleta si bolobocul sa masurati si sa verificati daca e plan locul pentru ,,demararea lucrarilor la podul de cale ferata distrus de viitura in 2018 !!! ” Ptiu ,fi-mi-ar scarba de voi si de metehnele voastre de kkt !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes