Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Aproape toate stațiile pentru repararea bicicletelor, montate în Sfântu Gheorghe, au fost vandalizate. Autoritățile cer ajutor pentru identificarea făptașilor

Publicat

pe

Publicitate

Nici bine nu au fost montate că deja aproape toate stațiile pentru repararea bicicletelor, care au fost amplasate în Sfântu Gheorghe, au fost vandalizate. 12 dintre cele 13 stații „Bike first aid+” pentru repararea gratuită a bicicletelor, pe care Primăria le-a instalat cu sprijinul echipei Vocalcycle, au fost distruse în ultimele două luni, iar autorii au rămas necunoscuți.

Într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad cere ajutorul urmăritorilor săi pentru a îi prinde pe făptașii care au vandalizat aceste stații.

„Am fost dezamăgit să aflu că 12 din cele 13 de standuri de reparat biciclete din Sfântu Gheorghe au fost vandalizate de autori necunoscuți în ultimele două luni. Din luna mai, punctele de prim ajutor pentru biciclete, înființate în colaborare cu Vocalcycle, îi ajută pe oameni să umfle roțile bicicletelor sau să facă mici reparații. Consider că regulile de conviețuire într-o comunitate civilizată ar trebui să se bazeze pe respect reciproc, iar în numele locuitorilor din Sfântu Gheorghe cer mai mult respect pentru cei care muncesc pentru oraș în fiecare zi! Rog populația să ajute la identificarea autorilor unor astfel de acte de vandalism și altele similare. Doar dacă vom lucra cu toții împreună, dacă fiecare simte că este responsabilitatea sa de a face din acest oraș un loc mai sigur și mai frumos, va fi un loc mai bun, pentru că este orașul nostru, responsabilitatea noastră”, a scris primarul Antal Arpad, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit weradio.ro, cele 13 stații pentru repararea bicicletelor, instalate în luna mai a acestui an pentru a sprijini transportul prietenos cu mediul înconjurător, au fost realizate cu sprijinul echipei Vocalcycle, care în iarna anului 2018 a conceput instalația în formă de geodom cu scaune hexagonale și bicicletă tandem, pe care locuitorii orașului au putut să o testeze în Piața Centrală.

Publicitate

Și Fundația Comunitară Covasna a avut o inițiativă similară, amenajând, în primăvara anului 2019, o stație de reparații pentru biciclete în zona centrală a municipiului (lângă magazinul Bertis Gold), achiziționată cu sprijinul fondurilor adunate în cadrul programului „Pedalează pentru un scop bun”. Echipamentul utilitar a fost achiziționat la vremea respectivă cu sprijinul a peste 60 de cicliști, care au pedalat pentru un scop bun, strângând suma de 6.000 lei. Din păcate, de-a lungul timpului stația a fost vandalizată de nenumărate ori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes