Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Apariţie suprinzătoare în Munţii Bucegi. O căprioară albă a fost fotografiată de o cameră de supraveghere a faunei: „Este datorat albinismului care este o tulburare genetică”

Publicat

pe

Publicitate

O căprioară albă, apariție rară în pădurile din România, a fost surprinsă în fotografii de camerele foto instalate de Romsilva în Parcul Natural Bucegi.

„Apariție surpriză la unul din punctele de hrănire monitorizate de colegii nostri de la Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi. O căprioară complet albă, camuflată perfect pentru iarnă, a fost fotografiată de camera cu senzori.

Acest „colorit” al blănii este datorat albinismului care este o tulburare genetică, caracterizată prin lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului.

Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, are loc din cauza unei dezordini congenitale hipo-pigmentare, caracterizată de absența parțială sau totală a melaninei, pigmentul natural . Această culoare dezavantajează animalul pentru că iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal.

Publicitate

În lumea animală, apariția exemplarelor albinoase este de regulă, un indicator al densității ridicate. Aceste tulburări genetice apar în urma fenomenului numit consangvinizare, adică fecundarea exemplarelor înrudite” au scris reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes