Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Amenzi de aproape 160.000 de lei în pieţele braşovene. „Comercianţi” care vindeau pe marginea drumului şi şoferi care au parcat neregulamentar au fost sancţionaţi

Publicat

pe

Tot mai mulţi „comercianţi” ocupă abuziv locuri în pieţele din Braşov. Oamenii stau pe marginea drumurilor la intrare în pieţe şi vând legume şi fructe fără a plăti locul. Chiar dacă Poliţia Locală îi amendează în mod constant, aceştia revin şi îşi amplasează produsele în aceleaşi locuri. Unii dintre oameni au fost amendaţi chiar şi de două – trei ori. Doar în luna iunie, Poliţia Locală Braşov a aplicat 290 de amenzi în vaoare totală de 159.940 de lei. Printre faptele comise sunt practicarea de comerț ambulant neautorizat, consumul de alcool pe domeniul public și pe perimetrul piețelor, apelarea la mila publică, parcare neregulamentară,

Publicitate

„Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru practicarea, de către persoane fizice, a comerțului ambulant neautorizat, atât în incinta piețelor publice din municipiu, cât și în proximitatea lor.

Putem vorbi, în cazul acestor ”comercianți”, de o determinare în a ignora și/ sau a nu respecta legislația în vigoare. Astfel, unii dintre aceștia, deși au fost sancționați de polițiștii locali chiar și de 2 sau de 3 ori pentru aceeași faptă, și au fost somați să părăsească locul, revin și își continuă activitatea.

Urmare a abrogării, în 2020, a Legii nr. 12/1990, care reglementa confiscarea produselor comercializate în locuri neautorizate, amenda contravențională reprezintă singura sancțiune pe care polițiștii locali sunt îndrituiți să o aplice, în aceste cazuri.

Publicitate

Ținem să precizăm faptul că practicanții comerțului ambulant neautorizat nu sunt persoane în vârstă/ neputincioase, cu o pensie mizeră/ fără venit, care încearcă să supraviețuiască. Sunt oameni în putere, apți de muncă, care au ales să obțină venituri încălcând legea și sfidând reprezentanții legiuitorului. Produsele pe care le comercializează sunt, de cele mai multe ori, perisabile, înșirate pe paviment, în praf și căldură, în picioarele trecătorilor de pe aleile pietonale sau ale cumpărăturile din piețe.

Recomandăm cetățenilor să descurajeze acest tip de comerț și să achiziționeze produsele care se regăsesc pe mesele/ în vitrinele producătorilor agricoli, ale reprezentanților cooperativelor agricole, gospodăriilor țărănești, agenților economici, etc. care desfășoară comerț licit în piețele publice din Municipiul Brașov. Aceste produse au acte de proveniență verificate și sunt depozitate și comercializate în spații special amenajate, în condiții reglementate de actele normative în vigoare.

Poliția Locală Brașov întreprinde toate demersurile necesare pentru soluționarea tuturor problemelor semnalate de cetățeni, conform atribuțiilor statuate. Pentru o colaborare eficientă, recomandăm sesizarea aspectelor din sfera de competență a Poliției Locale către Dispecerat, telefon 0268/954, disponibil 24/24 ore.”, a transmis Poliţia Locală Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes