Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Amenzi de 6500 de lei pentru plimbări cu ATV-urile prin pădurile din județul Brașov. Jandarmii au dat 25 de sancțiuni în doar două zile

Publicat

pe

Deși plimbările cu ATV-urile sunt interzise în pădurile, mulți turiști ignoră orice regulă și se aventurează pe cărările de munte, în căutare de distracție. În această minivacanță, cei care s-au urcat pe ATV-uri și au plecat la plimbare prin pădure s-au ales cu amenzi usturătoare.

În doar două zile ale acestei minivacanțe, jandarmii brașoveni au aplicat 25 de amenzi în valoare totală de 6500 de lei. Sancțiunile au fost date unor turiști care au pătruns cu vehiculele de agrement pe fondul forestier, cinegetic și pe pășunile alpine din Zărnești, Bran și Poiana Brașov.

„Colegii noștri sunt prezenți în toate zonele turistice cu principala misiune de a acorda sprijin și îndrumare turiștilor, dar și pentru a aplica măsurile legale față de cei care încalcă legea. Deși, în ultima perioadă, am făcut apel la turiștii care aleg să viziteze județul nostru să respecte legislația în primul rând din respect pentru natură și nu de teama amenzilor, din păcate suntem nevoiți să intervenim permanent pentru sancționarea celor care, pentru câteva ore de distracție, încalcă atât legislația, dar și dreptul unor turiști de a se bucura în liniște de peisaje”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

În urmă cu trei săptămâni, jandarmii au dat alte 12 amenzi unor turiști care se plimbau cu ATV-urile prin pădurile din Râșnov și Zărnești. Autoritățile spun că verificările vor continua și în perioada următoare, iar cei prinși că încalcă legea vor fi sancționați.

Publicitate

sursa foto: Jandarmeria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes