Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / „Amendă” mai puţin obişnuită pentru un şofer care a parcat ilegal pe un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi. Ce a găsit şoferul în parbriz

Publicitate

Publicat

pe

Foto: Reddit

Surpriză pentru un şofer care şi-a parcat maşina ilegal în Braşov. Omul a lăsat automobilul pe un loc destinat persoanelor cu handicap cu toate că pe maşina lui nu era un semn care să arate că ar avea vreo problemă. Mesajul lăsat pe parbrizul lui a devenit viral pe rețelele sociale.

Publicitate

„Prostia nu este un handicap. Parchează în altă parte” scria pe biletul lăsat de brașovean pe parbrizul mașinii șoferului care nu a ținut de reguli.

De multe ori, în graba lor, din comoditate, dar de cele mai multe multe ori din nesimţire, unii şoferi parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitaţă, care sunt special puse în apropierea intrărilor în instituţii sau centre comerciale. Asta pentru ca aceste persoane să nu parcurgă mult pe jos. Cu toate acestea, dacă aceste locuri sunt ocupate, oamenii cu dizabilităţi trebuie să parcheze la distanţă, şi în ultima perioadă se întâmplă tot mai des.

Poliţia Rurieră împreună cu Poliţia Locală fac des controale în aceste locuri şi găsesc şoferi parcaţi. De această dată nu a fost nimeni să amendeze şoferul „nesimşit”. Cu tiate acestea, braşoveanul cu spirit civic i-a aplicat o „amendă” pe care să o ţină mine atât el, cât şi alţi şoferi care prctică acest „stil” de parcare.

Publicitate

Amenzile pentru parcarea fără a avea legitimație pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități au crescut semnificativ, ultima majorare fiind aplicată din 2018. Aceasta stabileşte că „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”, potrivit Codului Rutier.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes