Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Alţi doi „refugiaţi” ajung la sanctuarul de urşi de la Zărneşti. Ursul Barik şi lupoaica Elza vor avea parte de libertate după ce întreaga viaţă şi-au petrecut-o în cuşti minuscule, în Ucraina

Publicat

pe

După ce în urmă cu fix o lună de zile reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de Prieteni” au reuşit să o aducă pe ursoaica Masha, din Ucraina, care din păcate doar trei săptămâni s-a bucurat de libertate, acum alţi doi „refugiaţi” vor ajunge în sanctuarul de la Zărneşti. De această dată este vorba despre ursul Barik, un mascul de 15 ani, de 600 de kilograme captiv de când s-a născut, şi de lupoaica Elza, o femelă în vârstă de 3 ani. Convoiul cu cele două necuvântătoare a plecat din Ucraina, de la Cernăuţi, şi se îndreaptă spre Zărneşti, acolo unde vor avea parte de o viaţă liniştită şi de liberate. 

Publicitate

„Lungul drum către libertatea mult visată, către o viață demnă departe de orice pericol, a început pentru ursul Barik în vârstă 15 ani și lupoaica Elza care are 3 ani. Captivi de când s-au născut în cuști mici lângă un complex hotelier din Cernăuți – Ucraina și cu teama unui conflict armat în zonă ,soarta părea că le este pecetluită.

O nouă operațiune de salvare cu mari emoții este în desfășurare. Fiecare clipă în plus petrecută într-o țară măcinată de război reprezintă un pericol de moarte pentru cele două animale nevinovate.

Convoiul a plecat din Cernăuți urmând să parcurgă circa 1.000 de km până la vama Halmeu-județul Satu Mare. Pe drum însă sunt numeroase controale armate și pericole la tot pasul.”, a transmis Asociaţia „Milioane de Prieteni” pe pagina de Facebook.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes