Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Alimente expirate chiar și de un an, dar și mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului în restaurante din Predeal și Sinaia

Publicat

pe

Inconștiența unor patroni de restaurante ar putea trimite oameni în spital. Comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit mizerie de nedescris și alimente expirate la șase restaurante de pe Valea Prahovei, respectiv din Predeal și Sinaia, anunță cotidianul.ro.

Publicitate

Numai în câteva ore, inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare totală de peste 70.000 de lei. Comisarii au găsit, printre altele, cimbru expirat de un an, plite murdare sau mâncare gătită de câteva zile.

Operatorii economici au fost sancționați cu 7 amenzi contravenționale, în valoare totală de 70.000 lei și 2 avertismente, luându-se, de asemenea, măsura de oprire definitivă de la comercializare și retragere definitivă din circuitul consumului uman a peste 100 kg produse alimentare în valoare totală de aproximativ 4.500 lei și de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 2 operatori economici.

„Deși realizăm controale periodic, avem Comandament de iarnă, în mod tradițional, acum, la Comandamentul de vară, întâlnim, în continuare, aceleași nereguli, la operatorii economici din regiunea noastră. Respectul față de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit, ceea ce ne determină să supraveghem continuu serviciile oferite în această zonă, până când nu vom mai constata abateri de la lege”, spune Ion Iordăchescu, comisar șef, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Publicitate

Dintre deficiențele constatate:

 • utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare, scurgeri de lichide de la materii prime
 • folosirea unor congelatoare cu strat gros de gheață
 • utilizarea unor plite de gătit neigienizate și a unor ustensile de bucătărie neconforme, deteriorate
 • folosirea la gătit a unor produse alimentare fără elemente de identificare, cu data durabilității depășită
 • utilizarea la prepararea produselor alimentare a altor brânzeturi decât cele declarate în lista meniu
 • comercializarea unor porții de mâncare gătită care nu erau ținute la masa caldă
 • lipsa evidențierii alergenilor în lista meniu
 • existența graficelor de schimb al uleiului de prăjire necompletate la zi
 • lipsa salteluțelor de protecție, existența unor tăblii de pat cu bucăți de material lipsă, a unor pereți murdari, a unor piese de mobilier cu vopsea exfoliată, a unor cearșafuri de pat cu fire de păr, în camerele de cazare.

sursa foto: cotidianul.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Apostlescu Cezar

  11 august, 2022 at 8:25 pm

  Amenzi ?! Acele firme trebuia închise !!
  Dar…Noi așteptăm …poate moare cineva !
  Și apoi facem o ancheta ! Vreo 5 ani….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes