Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Acţiune contracronometru a salvamontiştilor din Zărneşti pentru salvarea unei turiste din Cehia. Voia să ajungă la aproape 2.000 de metri fără echipament de iarnă. A fost găsită în hipotermie şi în stare de somnolenţă

Publicat

pe

Joi, 8 februarie 2024, în jurul orelor 18.30, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, primește solicitare prin apel de urgentă 112, pentru a interveni cât se poate de prompt într-un nou caz halucinant.

Publicitate

Din nou o persoană de sex feminin, de data aceasta din Cehia, fără niciun element de echipament montan adecvat iernii, cu 10℅ baterie la telefon, ajunge singură, pe timp de noapte, aproape de vârful Turnu(alt.1923 metri), pe Padina Hotarului.

O nouă intervenție foarte dură desfășurată contracronometru, având în vedere situația persoanei, aflată la limita supraviețuirii, în condiții de iarnă.

„O echipă de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, foști sportivi, au găsit victima după mai bine de două ore, în stare de somnolență (aflată în hipotermie). S-a aplicat protocolul impus de caz, astfel încât starea victimei să nu se agraveze (schimbarea hainelor ude, lichide calde), în urma căruia acțiunea a fost ținută sub control, iar după câteva ore, victima a reușit, cu sprijinul nostru, sa se mobilizeze și să ajungă în orașul Zărnești pe propriile picioare.”, a transmis Serviciul Public Local Salvamont Zărnești.

Publicitate

„Salutăm cu apreciere prezența unui viitor salvator montan, din cadrul Salvamont- Salvaspeo Mehedinți, care a dorit să ne însoțească la acțiune pentru a învăța tainele acestei meserii nobile.

Acesta se află, alături de noi într-un modul de pregătire realizat prin Centrul de Formare Profesională Salvamont Zărnești.

Privim cu îngrijorare cazuistica din ultima perioadă și recomandăm încă odată prudentă în alegerea traseelor montane, utilizarea echipamentului montan de iarnă și informarea prealabilă prin Serviciile Salvamont.”, a mai precizat Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes