Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Accidentele se țin lanț pe munte din cauza echipamentului necorespunzător. Doi turiști s-au ales cu răni la picioare pentru că nu aveau încălțăminte potrivită pentru drumeții montane

Publicat

pe

Nepăsarea sau lipsa de informare a turiștilor face victime. Două persoane au fost rănite, în ultimele zile, după ce au urcat pe munte fără să aibă echipament adecvat. Marea problemă este legată de încălțările drumeților care nu sunt potrivite pentru drumețiile montane.

Publicitate

Un astfel de incident s-a petrecut ieri, pe traseul Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa. O persoană și-a luxat glezna după ce a alunecat și a căzut din cauza încălțărilor neadecvate. Victima a cerut ajutorul salvamontiștilor, iar aceasta a fost coborâtă pe targă până la baza muntelui și predată unui echipaj SMURD.

În acest weekend o altă turistă s-a rănit la picior, în zona tibiei, în timp ce cobora din masivul Postăvaru, pe pârtia Drumul Roșu. Femeia a alunecat și a căzut, iar din cauza rănilor nu a mai putut să coboare singură, așa că a cerut sprijinul salvamontiștilor. Și în acest caz tânăra a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital pentru controale amănunțite.

„Readucem în atenția turiștilor importanța folosirii unei perechi de încălțări adecvată pentru orice plimbare în zona montană. Pe lângă faptul că talpa lor este concepută special pentru a oferi o aderență sporită pe suprafețe specifice, lățimea și înălțimea mai mari asigură o stabilitate superioară a gleznei, reducând considerabil riscul de alunecare și accidentare. Totodată, recomandăm folosirea traseelor montane marcate, în detrimentul pârtiilor de schi. Chiar dacă în cazul celor din urmă deplasarea poate părea mult mai facilă, înclinația și acoperirea lor cu iarbă sau pietre instabile le fac mult mai periculoase. O alternativă ideală la Drumul Roșu, cel pe care cei mai mulți îl aleg pentru a urca înspre cabane sau pentru a coborî de pe masiv, este traseul turistic marcat cu cruce roșie, care șerpuiește în vecinătatea pârtiei de schi. Poteca este deosebit de accesibilă, chiar și pentru familiile cu copii, aflându-se în cea mai mare măsură la umbră, drumeții fiind astfel feriți de razele directe ale soarelui și implicit de căldură”, au declarat reprezentanții Salvamont Brașov.

Publicitate

sursa foto: Salvamont Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes