Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Accident aviatic la Aeroportul Braşov – tema unui exerciţiu al pompierilor braşoveni. Scenariu – „Planul roşu” după ce două avioane s-au ciocnit în aer

Publicat

pe

Astăzi, 26.06.2023, după aproape două săptămâni de teorie și exerciții virtuale, a avut loc 𝒂𝒍 𝒅𝒐𝒊𝒍𝒆𝒂 𝒆𝒙𝒆𝒓𝒄𝒊𝒕̦𝒊𝒖 𝒊̂𝒏 𝒕𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 “𝑺𝒕𝒂𝒈𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝑭𝒐𝒓𝒎𝒂𝒓𝒆 𝑪𝑶𝑺-𝑫𝑺𝑴” – sesiunea 2 din acest an.

Tema exercițiului a fost: “𝑨𝒄𝒄𝒊𝒅𝒆𝒏𝒕 𝑨𝒗𝒊𝒂𝒕𝒊𝒄”, acesta desfășurându-se la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

La exercițiu atât experții francezi cât și cei români au urmărit coordonarea integrată la fața locului a Comandantului Operațiunilor de Salvare (COS) și Directorilor Operațiunilor de Salvare Medicală (DSM), funcționarea Punctului de Comandă Mobil Înaintat, a Postului Medical Avansat, cât și cooperarea COS-DSM cu reprezentanții celorlalte instituții.

Conform scenariului, în data de 26.06.2023, la ora 11:00, dispeceratul ISU Brașov a fost anunțat prin SNUAU 112 că pe timpul desfășurării unui Meeting aviatic la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a avut loc un accident, ca urmare a coliziunii în aer a două avioane, rezultând prăbușirea unui avion peste un hangar în aeroport.

Publicitate

Fiind vorba despre victime multiple, s-a declanșat ,,Planul Roșu”. La locul intervenței s-au deplasat forțele necesare de la subunitățile din Brașov, inclusiv autospeciala pentru transport roboți și elicopterul SMURD Brașov.

Scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare (COS) și directorul operațiunilor de salvare medicală (DSM), precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

Pe această cale, dorim să mulțumim conducerii și angajaților Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Poliția Română și de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, colegilor pompieri de la ISU Brașov și ISU Covasna, colegilor pompieri de la aeroport, Serviciului Județean de Ambulanță, Crucii Roșii și voluntarilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes