Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / A fost ziua, din ultimii ani, cu cele mai multe accidente pe pârtiile din Poiana Braşov

Publicat

pe

Ieri, a fost în Poiana Braşov cel mai mare număr de accidente înregistrat, într-o singură zi, din ultimii ani. Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 23 de cazuri, în care au fost implicate 24 de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în partea superioară.

Dintre acestea, 10 au fost predate echipajelor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru examene medicale suplimentare.

Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat într-o stare excelentă și condițiile meteo au fost cu vizibilitate bună, am înregistrat un număr foarte mare de persoane care au necesitat ajutor medical pe pârtie.

„Reamintim schiorilor/snowboard-erilor să meargă cu viteză rezonabilă și să o adapteze permanent condițiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia.

Publicitate

Totodată, chiar dacă în ultima vreme a nins, pârtiile rămân în continuare acoperite, preponderent, cu zăpadă artificială, care permite dezvoltarea unor viteze mari, dar care și tocește repede canturile, făcând schiurile greu de controlat.

În aceste condiții, pentru un control optim, servisați schiurile/snowboard-urile și ascuțiți periodic canturile.”, a transmis Salvamont Braşov pe pagina de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes