Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / A fost redeschisă circulația pe pasajul de la Prejmer. Lucrările de punere în siguranță a podului au fost încheiate. Autoritățile au cheltuit pentru renovare aproape 3 milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

După mai bine de trei luni, timp în care s-a lucrat intens la punerea în siguranță, podul care leagă localitățile Hărman și Prejmer a fost redeschis pentru circulație. Renovarea pasajului a început în luna septembrie, atunci când o grindă s-a desprins și a căzut peste liniile de cale ferată.

Autoritățile au realizat că pasajul era în stare avansată de degradare și au demarat procedurile pentru punerea în siguranță a podului, în regim de urgență. Timp de trei luni, șoferii care voiau să ajungă la Prejmer au fost nevoiți să ocolească pentru că pasajul a fost închis, dar începând de astăzi mașinile pot circula din nou prin zonă.

„A fost un proiect dificil, în primul rând din prisma faptului că au fost multe necunoscute pe care le-am văzut pe parcursul acestor lucrări. După cum știți, a fost și un accident tehnic care, din fericire, nu s-a soldat cu victime. Podul era într-o stare deplorabilă, erau probleme referitoare la structura lui de rezistență, grinzile erau fisurate, am înlocuit trei tronsoane de grinzi cu grinzi noi. Astăzi avem un pod care cu siguranță va dăinui ani buni de acum încolo. Lucrările au fost executate într-un timp record, suntem mândri de lucrul ăsta. Avem 96 de zile efective de lucru pentru o lucrare care nu s-a mai întâmplat până acum în cazul DRDP-ului, estimările erau la mai bine de șase luni”, a declarat Tudor Duțu, director regional al DRDP Brașov.

În jur de 3 milioane de lei au costat lucrările de punere în siguranță, iar fondurile au venit din bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Pentru constructor, proiectul a fost unul plin de plin de provocări pentru că nu exista informații clare despre pod.

Publicitate

„Complexitatea proiectului a fost ridicată. Este mult mai greu să renovezi ceva, decât să faci ceva de nou, mai ales că nu ai date. Acest pod a fost făcut în anii 80, informațiile au fost puține despre realizarea lui și am avut multe surprize pe parcursul derulării contractului. În momentul în care a fost decopertată calea de rulare am descoperit că grinzile au lungimi diferite, rezistența, betoanele care au fost folosite, ele sau declasat în timp. A trebuit să folosim mortare speciale, clase speciale de materiale pentru a spori siguranța structurii și pentru a-i conferi o viață în plus până când va fi reabilitarea cea mare. Inițial a fost gândit să se dea jos două grinzi, să se pună doar șase înapoi. În final, au fost date jos 15 grinzi și s-au montat 9 grinzi. Perioada de garanție va fi de 24 de luni”, a declarat Mihai Rozorea, reprezentantul constructorului.

Podul dintre Hărman și Prejmer a fost construit în anul 1983, iar în cei 40 de ani de existență nu au fost făcute niciodată reparații. Pe raza DRDP Brașov sunt 75 de poduri care se află în diverse stări de degradare, iar toate au fost incluse în programe de reabilitare. Conducerea companiei de drumuri spune că în următorii patru ani, toate pasajele cu probleme vor fi înlocuite.

sursa foto: DRDP Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes