Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / 8 turiști au rămas blocați pe munte, în Piatra Craiului. Misiunea de recuperare a durat 11 ore

Publicat

pe

Inconștiența multor oameni nu are limite. O demonstrează un nou caz petrecut în masivul Piatra Craiului acolo unde un grup de 8 turiști au rămas blocați pe munte după ce au încercat să practice alpinismul. Când și-au dat seama că nu mai pot coborî din zona în care se aflau, oamenii au sunat la 112.

Publicitate

Două echipe de salvamontiști din Câmpulung Muscel și Zărnești au plecat în misiunea de căutare a turiștilor. Aceștia se aflau pe traseul Dunăreanu, de la Umerii Pietrei Craiului. Alpiniștii de ocazie au început să escaladeze unul dintre pereții stâncoși doar cu două hamuri. Turiștii nu s-au gândit nicio clipă la pericolul la care se expun atât ei, cât și salvatorii montani care au plecat în misiune.

„Grupul era mult în afara liniei traseului. Ar putea fi o învățătură și pentru alți doritori. Nu intrați în situații unde aveți și cea mai mică bănuială că vă depășesc pentru că, cel mai probabil, așa va fi! Zona este extrem de friabilă și ar fi putut cădea pietre peste oricare dintre participanții la acțiune. Sincer, a fost una dintre situațiile de viață și de moarte”, au declarat reprezentanții Salvamont Argeș.

După ce au ajuns la turiști, salvamontiștii au început operațiunea de coborâre. Misiunea salvatorilor montani s-a încheiat după 11 ore și, din fericire, de această dată nicio persoană nu a fost rănită.

Publicitate

sursa foto: facebook.com / Salvamont Argeș

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes