Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / 68 de utilaje și 140 de lucrători de la salubritate au curățat șoselele și trotuarele din Brașov, în acest sfârșit de săptămână

Publicat

pe

Publicitate

În acest weekend, 68 de utilaje ale firmei de deszăpezire Comprest au acționat pe străzile din municipiu și din Poiana Brașov, astfel încât circulația să se poată desfășura în condiții bune. Lor li s-au adăugat 140 de lucrători (de la Comprest și firma Sport – Turism, care asigură serviciile de întreținere zone verzi) care au asigurat serviciile de deszăpezire manuală a stațiilor RATBV, a trotuarelor din jurul unităților de învățământ, spitalelor, clădirilor publice, de lângă trecerile de pietoni, dar și a aleilor din parcuri.

În paralel, angajații firmei care se ocupă de întreținerea zonelor verzi au intervenit și la îndepărtarea arborilor care au căzut pe domeniul public sau reprezentau un pericol.

În după-amiaza zilei de vineri s-a intervenit cu foarte mare greutate din cauza traficului intens din oraș, multe dintre utilajele de deszăpezire fiind blocate în coloană, astfel că, în anumite zone, circulația s-a desfășurat cu greutate. După ce traficul s-a mai redus, cele 68 de utilaje au putut acționa cu o mai mare eficiență, astfel că în dimineața zilei de sâmbătă toate străzile principale și majoritatea celor secundare erau deszăpezite, în condițiile în care ninsoarea continua să cadă.

În cursul zilei de sâmbătă s-a acționat atât cu utilajele de deszăpezire, cât și cu lucrători care au asigurat deszăpezirea manuală în zonele de trafic pietonal intens, 95 dintre aceștia fiind angajații Comprest, iar alți 45 ai firmei Sport -Turism.

Publicitate

Activitatea de deszăpezire a continuat și în cursul zilei de duminică, astfel că în această dimineață s-a circulat în condiții optime. Se mai acționează cu 12 utilaje în interiorul cartierelor. De astăzi, în zonele cu trafic pietonal intens vor acționa 200 de angajați ai celor două firme. În Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte patru au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă.

În weekend s-au utilizat aproximativ 1.200 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind acum de aproximativ 3.500 de tone. Săptămânal se face reaprovizionarea cu material antiderapant, astfel încât stocurile să fie suficiente, indiferent de cantitățile de zăpadă căzute.

Conform prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin. Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, cetățenii pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: [email protected].

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:

  • etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
  • etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
  • etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă (cartierul Șchei, str. C D Gherea etc) activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă. Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Pentru deszăpezirea din sezonul 2022-2023 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje:

  • 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor;
  • 15 unimog-uri cu lamă și răspânditor;
  • 2 tractoare cu lamă și răspânditor;
  • 27 de tractorașe cu lamă și răspânditor;
  • 11 utilaje de încărcare: încărcătoare frontale, buldo-excavatoare și buldozere.

Pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre (str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov).

Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

sursa foto: Primăria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes