Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / 65 de utilaje de deszăpezire au curățat drumurile din Brașov și au împrăștiat peste 450 de tone de material antiderapant. Pe șoselele din oraș se circulă în condiții de iarnă

Publicat

pe

Operatorul care asigură serviciul de deszăpezire, Comprest, a acționat cu 65 de utilaje pe străzile Brașovului și Poienii Brașov, astfel încât circulația să se poată desfășoară în această dimineață în condiții optime, de iarnă.

Publicitate

Primele utilaje au ieșit începând cu ora 22.00 și, având în vedere că ninsoarea continuă, ele acționează pe străzile principale, pe cele în pantă, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, în zonele în care funcționează unități medicale, unități de învățământ și instituții de intervenție și pe străzile principale din interiorul cartierelor. În măsura în care traficul pe străzile incluse în prima etapă de deszăpezire se va desfășura în condiții optime, se va intra și în interiorul cartierelor.

În această noapte, s-au utilizat aproximativ 450 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.700 de tone. În Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte trei au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă.

Autoritățile reamintesc brașovenilor că autoturismele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, iar înainte de a porni la drum mașinile trebuie curățate, pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invită să utilizeze mijloacele de transport în comun în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță. Conform prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin.

Publicitate

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: [email protected].

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:

  • etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
  • etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
  • etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă (cartierul Șchei, str. C D Gherea etc) activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă. Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes