Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO / 42 de schiori s-au înscris la startul primei ediții a Cupei Liviu Cornel Babeș la schi. Concursul s-a desfășurat pe pârtia Bradul, din Poiana Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Asociația 15 Noiembrie 1987, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Brașov, Clubul Sportiv Corona Brașov – secția de schi, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și ALRUE Brașov Decembrie 1989 a organizat astăzi prima ediție a Cupei Liviu Cornel Babeș la schi, dedicată copiilor, pentru a marca 34 de ani de protestul eroului martir Liviu Cornel Babeș, care și-a dat foc la baza pârtiei Bradul, în fața câtorva sute de turiști români și străini.

„Anul acesta, pentru prima oară, am organizat Cupa Liviu Cornel Babeș la schi, cupă dedicată în special copiilor, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a. Cine a fost Liviu Cornel Babeș? Este eroul martir al Brașovului. Am vrut să aducem o rememorare a ceea ce a făcut el, pentru copii, și să organizăm în fiecare an de astăzi înainte o cupă «Liviu Cornel Babeș», exact pe pârtia Bradul, ca să nu se uite despre un erou al Brașovului și al întregii țări“, a declarat Marius Boeriu, președintele Asociației 15 Noiembrie 1987.

La această primă ediție a Cupei „Liviu Cornel Babeș” au participat 42 de copii, împărțiți pe trei categorii de vârstă: clasele 0-4, clasele 5-8, clasele 9-12, cu subcategoriile fete/băieți. Participarea a fost gratuită, iar înscrierea s-a făcut într-o primă fază prin intermediul unităților de învățământ, dar și astăzi, „la start“.

O cursă specială RATVBV le-a asigurat copiilor și însoțitorilor acestora transportul gratuit spre Poiana Brașov, iar urcarea cu teleschiul pentru manșa de concurs va fi gratuită.

Publicitate

Toți participanții au primit, pe lângă diplomele de participare, o broșură cu povestea lui Liviu Cornel Babeș. Câștigătorii din fiecare categorie au primit diplome, cupe, medalii, termosuri, căciuli, bandane, cărți, caiete, pixuri, vouchere cu intrări la Paradisul Acvatic și vouchere pentru diverse discount-uri la partenerii evenimentului.

În 2 martie 1989, brașoveanul Liviu Cornel Babeș și-a dat foc la baza pârtiei Bradul, în semn de protest față de politica opresivă și inumană a regimului ceaușist. La baza pârtiei, cuprins de flăcări, bărbatul s-a prăbușit, sub privirile celor prezenți, între care și foarte mulți turiști străini, după ce înainte de a se autoincendia a afișat pe trunchiul unui copac textul „Stop Murder, Auschwitz = Brașov“. În acea noapte, Liviu Cornel Babeș murea la Spitalul Județean, din cauza arsurilor grave pe care le suferise.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes