Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / 300 de refugiaţi ucraineni aflaţi în tren, în Gara Făgăraş, au primit alimente pentru drum. Trenul a fost aprovizionat în doar două minute

Publicat

pe

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a răspuns unui apel transmis pe o rețea de socializare și a venit în sprijinul a sute de refugiați, aflați în trenul spre Curtici.

Arădeanca Oana Neamțu a postat luni, 7 martie, un mesaj pe grupul de Facebook „Uniți pentru Ucraina” despre situația refugiaților care traversează România cu trenul și, până la Arad, rămân fără alimente și apă.

„De la Suceava la Curtici (Arad), fac 20 de ore cu trenul! În gară la Curtici, copiii plâng de sete și de foame, căci rămân fără provizii. Noi, la Arad, ne-am mobilizat de azi pentru a duce în gară la Curtici apă, sandvișuri, cornuri cu ciocolată. Din informațiile noastre, doar alaltăieri au fost câteva sute de refugiați care au trecut granița cu trenul și care aveau nevoie de alimente și apă.

Rugămintea mea ar fi, dacă colegii din țară care ajută la organizat în aceste timpuri ar putea, măcar undeva la mijlocul traseului – Brașov? – să ducă în gară alimente și apă pentru ei. La Curtici, Arad ne ocupam noi! Mulțumim frumos!”, a scris Oana Neamțu.

Publicitate

Imediat ce au aflat de situație, reprezentanții Fundației Comunitare Țara Făgărașului s-au mobilizat și, alături de  Crucea Roșie, Primăria Făgăraș, Fundația Regen, Socitarea de binefacere Diakonia și Asociația Iia Călătoare, au pregătit cele necesare pentru refugiații din Ucraina care tranzitează România, potivit bunaziuafagaras.ro.

„Un coleg de-ai noștri a vorbit cu șeful de tren. Sunt aproximativ 300 de refugiați în cel de azi. (…) Echipa de voluntari din Făgăraș va fi prezentă în gară cu sandvișuri, fructe, dulciuri, baxuri de apă de 0,5 si 1 l, lapte praf, scutece pentru copii etc.”, a răspuns apelului Cristiana Metea, directorul FCTF.

În jurul orei 21:40, pe o vreme câinoasă cu vânt, frig și ninsoare, echipa de voluntari din Făgăraș a urcat în trenul spre Curtici cele pregătite pentru refugiați.

Acțiunea va continua și în zilele următoare. Persoanele care vor să se alăture gestului umanitar pot dona produse (lapte praf, apă, banane, biscuiți) la sediul Fundației, pot dona bani în Fondul de urgență Ucraina sau pot duce produse direct în Gara Făgăraș.

Sursa foto: bunaziuafagaras.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes