Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / 240 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate de 46 de utilaje de deszăpezire, în municipiul Brașov. Cum se circulă pe străzile din oraș

Publicat

pe

Publicitate

Ninsoarea abundentă de seara trecută a scos din garaje utilajele de deszăpezire. 46 de autospeciale au circulat pe străzile din Brașov și Poiana Brașov noaptea trecută. Sărărițele au curățat șoselele și au împrăștiat în jur de 240 de tone de material antiderapant.

Primele utilaje au ieșit pe traseu după ora 17.00 când a început ninsoarea, dar în primele ore deszăpezirea a fost greoaie din cauza aglomerației din trafic. Pentru început au fost curățate străzile principale, iar după ce ninsoarea s-a oprit autospecialele au intrat și pe străzile secundare, dar și pe cele din cartiere.

„Le reamintim brașovenilor că în sezonul rece trebuie ca autoturismele să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, iar înainte de a porni la drum, mașinile trebuie curățate pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invităm pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun, în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:

Publicitate
  • etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
  • etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
  • etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă (cartierul Șchei, str. C D Gherea etc) activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă. Pentru deszăpezirea din sezonul 2021-2022 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje:

31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor;
15 unimoguri cu lamă și răspânditor;
2 tractoare cu lamă și răspânditor;
27 de tractorașe cu lamă și răspânditor;
11 utilaje de încărcare: încărcătoare frontale, buldoexcavatoare și buldozere.

Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

foto: Primăria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes