Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / 15 ani de SMURD la Braşov! În toți acești ani s-a intervenit la peste 110.000 de cazuti şi au fost salvate mii de vieţi

Publicat

pe

In fiecare an la 5 septembrie sărbătorim ziua SMURD Brasov. Anul acesta se împlinesc 15 ani de la operationalizarea Serviciului SMURD la Brasov, ocazie cu care s-a desfășurat la sediul ISU Brasov un ceremonial aniversar la care au participat autorități județe si locale dar si secretarul de stat si șeful DSU, domnul dr. Raed Arafat.

Publicitate

În toți acești ani s-a intervenit la 113.720 de cazuri, au fost salvate mii de vieți si au fost asistate medical 120.292 de persoane, dintre care 13.068 au fost copii.

De la o medie de 7 acțiuni zilnice la finalul anului 2008 s-a ajuns la o medie de 41 acțiuni zilnice la finalul anului 2022.

Au trecut 15 ani, în care misiunea SMURD Brașov a rămas aceeași, salvarea de vieți omenești, prin asigurarea asistenței medicale și a primului ajutor calificat în faza prespitalicească.

Publicitate

𝙐𝙣 𝙥𝙖𝙨 𝙛𝙤𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙧𝙚𝙙𝙪𝙘𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙩𝙞𝙢𝙥𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙙𝙚 𝙧𝙖̆𝙨𝙥𝙪𝙣𝙨 𝙨̦𝙞 𝙚𝙛𝙞𝙘𝙞𝙚𝙣𝙩𝙞𝙯𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙢𝙞𝙨𝙞𝙪𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙖 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙛𝙖̆𝙘𝙪𝙩. Anul acesta s-a 𝙤𝙥𝙚𝙧𝙖𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖t 𝙚𝙡𝙞𝙘𝙤𝙥𝙩𝙚𝙧𝙪𝙡 𝙎𝙈𝙐𝙍𝘿 𝙨̦𝙞 𝙥𝙪𝙣𝙘𝙩𝙪𝙡 𝙖𝙚𝙧𝙤𝙢𝙚𝙙𝙞𝙘𝙖𝙡 𝙨𝙞 𝙡𝙖 𝘽𝙧𝙖𝙨𝙤𝙫, până în prezent elicopterul participând la 288 de misiuni de salvare.

Inspectorul șef al ISU Brasov, domnul col Marciu Lucian a declarat la final: “Am convingerea că vom reuși să păstrăm și să îmbunătățim nivelul calitativ al acțiunilor de asistenta medicala si de acordare a primului ajutor calificat, prin muncă, implicare si seriozitate, totul în cadrul unui sistem integrat eficient de răspuns in situații de urgenta si in cazuri in care viata, sanatatea si integritatea corporala a cetățenilor sunt puse in pericol si sa răsplătim prin profesionalism, dăruire şi încredere pe care comunitatea ne-o acordă.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes