Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / 14 terenuri din Braşov transformate în adevărate gropi de gunoi au fost descoperite de Poliţia Locală

Publicat

pe

La ultimele verificări efectuate în municipiu de polițiștii locali de la Biroul Protecția Mediului și Activități Comerciale, au fost identificate 14 terenuri năpădite de buruiană și încărcate de diferite tipuri de deșeuri. După identificarea proprietarilor (persoane fizice sau juridice), au fost emise somații pentru a le pune în vedere să își salubrizeze suprafețele afectate.

Deja cinci dintre terenuri, situate în cartierele Tractorul, Noua și Timiș-Triaj au fost igienizate, iar celelalte zone sunt monitorizate de agenții de la Poliția Locală Brașov pentru a se constata dacă măsurile dispuse vor fi puse în aplicare, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni așa cum prevăd normativele în vigoare.

„Conform art.96, pct. 10 din O.U.G. nr.195/2005, republicată, privind protecția mediului și art.1 alin. c din H.C.L. nr.61/2021, proprietarii de terenuri sunt obligați să-și mențină terenurile aflate în proprietatea sau în folosința lor în stare corespunzătoare și salubră, sancțiunile contravenționale pe Ordonanța de Urgență privind protecția mediului fiind între 3.000 și 6.000 lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoane juridice, iar potrivit H.C.L. nr.61/2021, între 500 și 1.500 lei.”, transmite Poliţia Locală Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes