Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / 100 de pompieri cu 12 autospeciale au intervenit la incendiul de la piața de produse second hand din Bartolomeu. Autoritățile au trimis și un mesaj Ro-Alert

Publicat

pe

Intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului violent care a izbucnit la piața de vechituri din Bartolomeu este în plină desfășurare. Flăcările uriașe au fost stinse, dar în continuare ard mocnit multe focare, iar militarii ISU Brașov trebuie să se asigure că incendiul a fost lichidat în totalitate.

Alarma la 112 s-a dat la ora 19.16. Pompierii brașoveni au fost anunțați de izbucnirea incendiului, iar imediat au fost trimise la fața locului mai multe autospeciale cu apă și spumă. Când autoritățile au realizat amploarea dezastrului, au cerut ajutorul colegilor din Covasna și Prahova, dar și pompierilor de la serviciile voluntare pentru situații de urgență.

„Din păcate incendiul se manifesta la aproximativ 3000 de metri pătrați, a fost localizat. Sunt trei rânduri de chioșcuri, tarabe metalice, din păcate sunt prăbușite și o să dureze până o să eliberăm toată zona. Am intervenit cu 8 autospeciale din cadrul ISU Brașov, în sprijin ne-au venit colegii de la Covasna cu două autospeciale și colegii de la Prahova cu o autospecială și bineînțeles colegii noștri de la SVSU Cristian cu două autospeciale. În total, aproximativ 100 de pompieri”, a declarat Lucian Marciu, inspector șef al ISU Brașov.

Pentru că fumul gros a acoperit zona în care a izbucnit incendiul, autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert pentru a avertiza populația de eventualele pericole ale inhalării acestui nor toxic. Dâra neagră de fum se vedea de la câțiva kilometri distanță.

Publicitate

„Având în vedere cantitatea foarte mare de fum înecăcios și nu știm exact ce anume substanțe erau în zona respectivă, am luat decizia de a da acest mesaj Ro-Alert pentru ca populația să fie informată și să se protejeze. Pericole au mai fost și mai sunt încă. Există o țeavă de gaz și, din câte am înțeles, erau 30 de butelii de gaz care se încărcau acolo. În momentul de față este totul sub control”, a mai spus șeful ISU Brașov.

Pompierii luptă în continuare cu flăcările și se chinuie să stingă toate focarele. Sub zecile de chioșcuri și tarabe din tablă focul încă arde mocnit, iar pentru ca vâlvătaia să nu se reaprindă, o autospecială de descarcerare intervine pentru a ridica tabla căzută și pentru ca pompierii să stropească cu apă în toate zonele afectate. Intervenția va fi una de durată și este posibil ca un echipaj al ISU Brașov să rămână în zonă peste noapte pentru a se asigura că focul nu se va reaprinde. Urmează ca pompierii să pornească o anchetă și să stabilească din ce cauza s-a produs acest incendiu.

sursa foto: ISU Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes