Connect with us
Publicitate

Sport

Fotbalul poate readuce zâmbete şi veselie pe planeta noastră

Publicat

pe

Gabriel Stan, cunoscut în fotbalul românesc şi sub apelativul de „Gabello”, este antrenorul braşovean de al cărui nume se leagă ultima mare performanţă a lui FC Braşov, calificarea în Cupa UEFA, în anul 2001

După o perioadă de pauză de aproape două luni şi jumătate, unele campionate ale Europei s-au reluat, este adevărat în anumite condiţii, jucătorii fiind nevoiţi să poarte măşti în afara terenului. Meciurile se dispută fără spectatori, la marcarea golurilor jucătorii n-au voie să se atingă pentru a se felicita, iar la intrarea şi ieşirea de pe stadion au substanţele de dezinfectare la îndemână.

În acest moment, marile beneficiare ale reluării fotbalului sunt televiziunile, dar trebuie să recunoaştem şi faptul că tot ele sunt cele care investesc şi cei mai mulţi bani în acest fenomen planetar.

Cluburile de fotbal s-au gândit şi au găsit o soluţie pentru a salva atmosfera tristă şi searbădă a disputării jocurilor fără spectatori şi au „plantat” în tribune spectatori de catron, în timp ce de la staţiile de amplificare ale arenelor au creat un fond sonor specific disputării unui joc cu spectatori, toate acestea pentru a le crea jucătorilor un mediu apropiat de cel autentic.

La noi, se pare că fotbalul la Liga 1 se va relua în jurul datei de 14 iunie 2020, normal fără spectatori, dar cu meciurile televizate. Pentru cluburile noastre va fi  imposibil să organizeze ceva de genul celor de afară în tibune, mai ales din cauza costurilor. Ca să nu mai spunem că, la Liga 1, dacă nu se relua campionatul, mai bine de jumătate dintre echipe erau ameninţate de faliment.

Publicitate

Ca să glumim puţin, la noi singura atmosfera care şi-ar perimte-o cluburile ar fi ca în timp ce o echipă se bucură că a dat gol, adversara să se strângă la centru terenului şi să huiduie. :))

Lăsând gluma la o parte, eu cred că fotbalul va fi liantul care ne va ajuta să ieşim mai rapid şi mai uşor din greaua perioadă prin care am trecut şi încă trecem. Omenirea nu va renunţa niciodată la cel mai iubit sport de pe planeta noastră, oricare vor fi condiţiile.

Problema care mi-o pun este dacă farsorii şi demagogii care conduc ţara noastră vor înţelege vreodată că şi poporul nostru are nevoie de hrană spirituală pe anumite segmente şi fotbalul, sportul în general, poate satisface această nevoie.

foto: digisport.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes