Connect with us
Publicitate

Politics

Fostul premier al României, Florin Cîțu și-a dat demisia de la șefia Senatului. Cine ar urma să fie propus drept înlocuitor

Publicat

pe

La aproape 3 luni de când a plecat din fruntea Partidului Național Liberal, fostul premier, Florin Cîțu a anunțat astăzi că și-a depus mandatul de președinte al Senatului. Anunțul a fost făcut chiar de actualul prim ministru al României, Nicolae Ciucă, anunță antena3.ro.

Publicitate

Această decizie a lui Cîțu vine după ce liderii PNL au decis înlocuirea sa de la șefia Senatului. Toți senatorii Partidului Național Liberal au fost convocați la o ședință a grupului senatorial la ora 9:30. De asemenea, premierul și președintele PNL, dar și secretarul general al PNL, Lucian Bode, au cerut prezența obligatorie pentru toți senatorii în plenul Senatului, la ora 12:00.

Iată ce a declarat Florin Cîțu când a fost întrebat de jurnaliști despre cerința colegilor săi de partid de a-l înlătura din funcția de președinte al Senatului.

„Reporter: Ați încălcat statutul, domnule Cîțu?

Publicitate

Florin Cîțu: Care statut?

Reporter: Eventual prin declarații ați deranjat în vreun fel?

Florin Cîțu: Sunt aceleași declarații ca anul trecut când candidam împotriva lui Ludovic Orban. Aceleași declarații împotriva unor măsuri populiste. Nu s-a schimbat nimic, eu nu m-am schimbat.

Reporter: Considerați că nu ați respectat disciplina de partid?

Florin Cîțu: Despre ce vorbiți, că nu înțeleg?

Publicitate

Reporter: Despre schimbarea dumneavoastră din funcția de președinte al Senatului.

Florin Cîțu: Eu nu am această informație, președintele partidului nu m-a sunat, secretarul general nu, nu m-a sunat nimeni. Aici discutăm despre proiecte de lege.

Reporter: Aveți să vă reproșați ceva dacă astăzi colegii dumneavoastră vă schimbă din această funcție?

Florin Cîțu: Nu! Uitați-vă la activitatea Senatului, că este mai bună… O vizită oficială în Statele Unite după 11 ani… Eu zic că avem o activitate a Senatului foarte bună!”

În locul lui Cîțu ar urma să fie propusă senatoarea Alina Gorghiu. Aceasta ar urma să fie președinte interimar pe timpul vacanței parlamentare, urmând ca în septembrie, când începe sesiunea parlamentară, să fie pus un nou președinte al Senatului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes