Connect with us
Publicitate

Eveniment

Fostul ministru al Apărării și al Afacerilor Interne a murit. Mircea Dușa suferea de cancer

Publicat

pe

Publicitate

Este doliu în lumea politică din România. Mircea Dușa, fostul ministru al Apărării și al Afacerilor Interne a murit la vârsta de 67 de ani. Potrivit apropiaților, politicianul era extrem de bolnav, suferea de cancer, iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit, în ultima perioadă. Demnitarul și-a dat ultima suflare în locuința sa din județul Mureș.

Anunțul legat de moartea lui Mircea Dușa a fost făcut pe pagina de Facebook a PSD Harghita.

„Cu regret, vă anunțăm că domnul ministru și fost președinte al PSD Harghita, Mircea Dușa, a trecut la cele veșnice în cursul acestei dimineți. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris colegii social democratului.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu a postat pe rețelele sociale un mesaj de condoleanțe pentru fostul său coleg.

Publicitate

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa. În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit antena3.ro, Mircea Dușa s-a născut pe 1 aprilie 1955, în Toplița, județul Harghita. Din anul 2012 a fost ministru de Interne în primul guvern Ponta. După data de 21 decembrie 2012, a fost ministrul Apărării naționale în guvernele Ponta 2, 3 și 4.

Pe 4 noiembrie 2015 prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dușa să preia conducerea interimară a Guvernului. Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat însă propunerea lui Ponta și l-a desemnat prim-ministru interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Înainte de Revoluția din 1989 a avut diferite funcții în Partidul Comunist Român și consiliul popular al orașului Toplița: șef serviciu în perioada 1976-1986 și vicepreședinte între 1986 și 1990.

Din 1990 până în 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița. Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales de deputat de Harghita din partea PSD. În 10 decembrie 2019 a demisionat din funcția de prefect al județului Mureș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes