Connect with us
Publicitate

Politics

Fostul deputat de Braşov, Mihai Valentin Popa, a fost condamnat la plata unei amenzi de 40.000 de lei pentru conducere sub infuenţa alcoolului

Publicitate

Publicat

pe

Fostul deputat de Braşov, Mihai Valentin Popa, a fost condamnat în primă instanţă la plata unei amenzi penale de 40.000 de lei pentru conducere sub infuenţa alcoolului. Instanţa a decis asta după ce s-a ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi fostul deputat.

Publicitate

Solutia pe scurt: În baza art. 485 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică cu inculpatul Mihai Valentin Popa, în dosarul nr. 213/P/2019, şi în consecinţă pronunţă soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord, după cum urmează: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal raportat la art. 480 alin. 4 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul Mihai Valentin Popa, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, la pedeapsa amenzii de 40.000 lei, corespunzător a 160 zile-amendă, cu un cuantum al unei zile-amendă de 250 lei. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 din Codul penal, potrivit cărora, dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare, precum şi asupra dispoziţiilor art. 64 alin. 1 Cod penal. În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul Mihai Valentin Popa la plata sumei de 471,7 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 5 aprilie 2021.
Document: Hotarâre 50/2021 05.04.2021

Mihai Valentin Popa a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2016 – 2020 şi a fost ales pe listele PSD

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes