Connect with us
Publicitate

Economic

Fosta vilă de protocol de la Predeal a dictatorului Nicolae Ceaușescu a fost scoasă la vânzare. Prețul depășește 1 milion de euro

Publicat

pe

Una dintre vilele de protocol pe care fostul dictator Nicolae Ceaușescu le-a folosit a fost scoasă la vânzare, anunță click.ro. Moșia de la Predeal unde Ceaușescu venea în perioada în care ocupa funcția de de adjunct al ministrului Forțelor Armate va putea fi cumpărată, iar prețul cerut de actualii proprietari este de peste 1 milion de euro.

Publicitate

Vila impunătoare a fost construită în stil tradițional care amintește de casele cu cerdac din zona muntenească a României. Imobilul a primit denumirea de „Vila Ceaușescu” datorită utilizării ei de către fostul dictator comunist în perioada 1950 – 1958.

Conform jurnaliștilor de la Click, clădirea a fost construită în 1927, are un etaj, opt camere și trei băi, o amprentă la sol de 161 metri pătrați, o suprafață de teren de 1.350 de metri pătrați și o suprafață construită de 322 de metri pătrați. Ea se află pe strada Nicolae Bălcescu din Predeal, la numărul 39.

Dotările vilei de protocol nu sunt unele de ignorat, însă și prețul solicitat pentru achiziționarea acesteia aste unul pe măsură. Casa este situată la doar trei minute distanță de pârtia de schi, iar agenția imobiliară care a scos locuința la vânzare îi face reclamă intens. Locuința deține un dormitor de peste 10 metri pătrați, dar și o baie de șapte metri pătrați. În plus, are propria zonă spa, de 25 de metri pătrați, cu un jacuzzi încăpător, iar în curte este amplasat un foișor. Nu lipsește crama, iar spațiile de depozitare sunt numeroase.

Publicitate

Prețul de achiziție al vilei de protocol, în care Nicolae Ceaușescu a locuit pentru o perioadă, depășește un milion de euro, însă în mod cert, ea își va găsi noi proprietari la un moment dat.

După preluarea puterii depline, Nicolae Ceaușescu a abandonat-o, vila ieșind de sub jurisdicția Ministerului Apărării, chiar în anul în care fostul general-maior devenea secretar general al Partidului Comunist Român.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes