Connect with us
Publicitate

Eveniment

Fosta directoare a unei bănci din Brașov, acuzată că a furat 8 milioane de euro, a scăpat nepedepsită. Faptele comise de ea s-au prescris

Publicat

pe

Un nou caz revoltător pune într-o lumină proastă justiția din România. Principalul suspect într-una dintre cele mai mari fraude bancare comise în țara noastră, în ultimii ani, a scăpat nepedepsit. Otilia Negrilă, fosta directoare de operațiuni a Credit Europe Bank- Brașov, inculpată pentru delapidarea a circa 8 milioane de euro, din conturile a 200 de clienți, nu va răspunde penal pentru faptele sale.

Potrivit stirileprotvr.ro, constatarea a fost făcută de Curtea de Apel Brașov, care judeca apelul procesului, după ce tribunalul a condamnat-o pe femeie la 7 ani de închisoare.

Credit Europe Bank trebuie să recupereze de la Otilia Negrilă, la data faptelor directoare de operațiuni la sucursala din Brașov, circa 8 milioane de euro. Sunt banii pe care banca i-a plătit celor aproape 200 de clienți care s-au trezit cu conturile golite. Reprezentanții instituției financiare nu au comentat situația.

Unii clienți păgubiți sunt nemulțumiți de sumele primite și s-au constituit părți civile în proces. Dar cererile lor au fost respinse. Alții au murit sau au renunțat să lupte.

Publicitate

„Au plimbat acest dosar de la o unitate la alta, urmărirea penală în această cauză durând aproape 10 ani. Undeva la nivelul anului 2018 dosarul a mai fost trimis o dată în judecată, însă instanțele de judecată l-au trimis înapoi în urmărire penală, constatând o urmărire penală deficitară”, a declarat Mihnea Andrei Novac, avocatul unor păgubiți.

Totuși, modul de operare a fost descris clar de anchetatori, încă din vara anului 2010. Unii clienți, creduli, îi dăduseră banii în mână directoarei, care le-a promis că le deschide un cont, dar n-a făcut-o. Alții au rămas fără economii, după ce femeia, numărul doi în sucursala bancară, ar fi efectuat operațiuni neautorizate în conturile lor.

Fostul fotbalist Aurel Țicleanu, printre victimele directoarei Otilia Negrilă a negat mereu că a furat banii. Iar anchetatorii nu au găsit prea multe valori pe care să pună sechestru.

BUNURI ALE OTILIEI NEGRILĂ PE CARE S-A PUS SECHESTRU

– autoturism în valoare de aproximativ 4.300 euro
– autoturism în valoare de aproximativ 7.000 euro
– bijuterii în valoare de 5674 LEI
– teren arabil 42.750 euro
– teren fâneață
– 15.396 lei şi 140 euro

SURSA: SENTINȚĂ TRIBUNALUL BRAȘOV

Femeia avea pe numele ei doar două autoturisme, câteva bijuterii, un teren arabil și o fâneață. La percheziții, din casa ei eu fost ridicate sume modeste – circa 15.000 de lei și 140 de euro. Nici 1% din valoarea prejudiciului.

Printre cei care au pierdut bani se numără și fostul fotbalist Aurel Țicleanu. El crede că banii au fost investiți în imobile și pierduți în criza care a început în 2008.

„Cumpărau, vindeau, cred că o perioadă le-a mers, din calculele mele, cel puțin 250.000 în plus, până în 300.000 mai aveam, dar nu am nicio speranță. Toți s-au oprit și toată lumea e bine mersi. Cine a pierdut, asta e”, a spus Aurel Țicleanu, păgubit.

Procurorii au stabilit că directoarea băncii a lucrat mână în mână cu patroana unei societăți comerciale, prin intermediul căreia se spălau banii. Condamnată inițial la 5 ani de închisoare, și ea beneficiază de prescrierea răspunderii penale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes