Connect with us
Publicitate

Economic

Forța de muncă pregătită la Brașov, soluția pentru a atrage noi investiții și investitori în zona noastră

Publicat

pe

Firmele să nu mai „pună negație” pe documentele asistaților social și găsirea unei formule legale de retenție a persoanelor școlarizate de companii pentru o perioadă care să justifice investiția firmei în studiile respective. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care reprezentanții Camerei de Comerț Brașov, împreună cu AJOFM, încearcă să le ia în perioada următoare, pentru a mai diminua criza de personal cu care se confruntă industriile brașovene.

În cea mai recentă ediție a Interviurilor Brașov.net, Mădălina Csiki a stat de vorbă cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, despre starea în care se află mediul de afaceri brașovean. Iar viitorul ar putea fi unul chiar roz, dacă autorități și investitori deopotrivă ar găsi soluții pentru a atrage în zonă oameni cu chef de muncă.

Problemele sunt însă destul de multe, și nu foarte ușor de rezolvat: costuri de cazare ridicate în raport cu veniturile, costuri ridicate de transport în raport cu numărul celor interesați de job-urile la oraș, migrația forței de muncă bine pregătite către orașe mai mari și reticența tinerilor de a urma cursurile unor școli profesionale.

Ascultă și tu interviul și află ce e de făcut atât pentru a putea păstra investitorii deja stabiliți în Brașov, cât și pentru a atrage alții, astfel încât să se poată asigura continuitatea dezvoltării regiunii din punct de vedere economic și industrial.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes