Connect with us
Publicitate

Util

Formularul de Localizare a Pasagerului a fost eliminat. Persoanele care intră în România nu mai sunt obligate să completeze acest document

Publicat

pe

Odată cu ridicarea tuturor restricțiilor impuse în perioada pandemiei, Guvernul României a abrogat astăzi și ordonanța de urgență 129/2021 care instituia obligativitatea completării unui document digital la intrarea în țara noastră.

Până acum, cetățenii români și străini care ajungeau în țara noastră trebuiau să completeze electronic acel formular de localizare a pasagerului cu datele personale, dar și cu informații legate de țara din care au venit, scopul vizitei în România, durata șederii și adresa de destinație din țara noastră.

„Practic Guvernul, prin abrogarea acestei ordonanțe, ținând cont de încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, respectiv încetarea aplicabilității măsurilor adoptate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19, a eliminat obligativitatea completării formularului digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară sau cu maxim 24 de ore de la intrarea în țară. Sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular. Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil, în perioada următoare, să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes