Connect with us
Publicitate

Social

Formularul de identificare a pasagerului, obligatoriu pentru turiștii români care merg în Grecia. Trebuie completat online pentru a evita aglomerația la frontieră

Publicat

pe

Santorini, Greece
Publicitate

Ministerul de Externe le reaminteşte românilor care merg în Grecia că şi anul acesta este obligatorie completarea formularul de identificare a pasagerului, cu cel puţin 24 de ore înainte de călătorie, anunță Radio România Brașov FM.

Formularul a fost introdus de autorităţile elene anul trecut şi se poate completa online pe site-ul travel.gov.gr.
Călătorii trebuie să obţină apoi codul de confirmare a înregistrării care va trebui prezentat obligatoriu la frontieră.

Precizările Ministerului de Externe vin după ce în vama Kulata de la frontiera dintre Grecia şi Bulgaria cozile de maşini au ajuns la câţiva kilometri, iar mulţi români au scris că aşteapta câteva ore pentru a trece graniţa din cauza aglomeraţiei.

Ambasada României la Atena a solicitat identificarea în cel mai scurt timp a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului, inclusiv prin suplimentarea personalului şi a echipamentelor de testare.

Publicitate

De asemenea consulii României de la Sofia şi Salonic s-au deplasat la punctul de trecere a frontierei pentru a acorda asistenţă în funcţie de solicitări.

Condiții de intrare în Grecia

Intrarea românilor în Grecia este permisă doar celor care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

  • prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;

sau

  • prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.

sau

  • prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes