Connect with us
Publicitate

Administrație

Formula de calcul a pensiilor se va schimba. Ministrul Muncii: „Creăm un sistem de bonificare în calculul pensiilor”

Publicat

pe

Formula de calcul a pensiilor urmează să se schimbe radical a anunțat ministrul Muncii Raluca Turcan, marți seara la Digi24.

Prin această nouă formulă, susține ea, „pensiile mai mici vor crește mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează” și că aceasta este o „schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România”.

Turcan mai spune și că vor fi oferite bonificații pentru cei care optează să rămână în activitatea profesională după pensionare, „astfel încât oamenii să fie stimulați să rămână mai mult la muncă”.

„Se schimbă formula de calcul a pensiilor. O să anunțăm la începutul anului 2023. Vom ajunge la o formulă de calcul a pensiilor prin care pensiile mai mici să crească mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează. Este o schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România.

Publicitate

Bonificații pentru cei care vor să lucreze după pensionare

De asemenea, intenționăm ca pentru cei care optează să rămână în activitatea profesională să creăm un sistem de bonificare în calculul pensiilor astfel încât oamenii să fie stimulați să rămână mai mult la muncă.

În momentul în care la calculul pensiei se adaugă un procent în funcție de cât au contribuit oamenii are legătură cu perioada de contributivitate și cu nivelul veniturilor. E un stimulent pentru cei care rămân în activitatea profesională.

Pe reforma pensiilor avem un calendar de lucru în care vom pune la punct întregul cadru normativ care nu ține doar de formula de calcul a pensiilor ci și de instrumente de creștere a contributivității la sistemul de pensii astfel încât acesta să fie sustenabil.

Intenționăm ca politică activă să încurajăm oamenii să muncească oamenii și să fie stimulați pentru a munci”, a spus Raluca Turcan

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes