Connect with us
Publicitate

Administrație

Fonduri europene nerambursabile pentru investiții în Aeroportul Brașov. Trei noi platforme de parcare a avioanelor ar putea fi amenajate cu bani europeni

Publicat

pe

Conducerea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, dar și autoritățile județene vor merge la Bruxelles pentru a se întâlni cu Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi. Oficialii vor ca aeroportul să fie introdus în programul TEN-T, unul care a început încă înaintea deschiderii aeroportului de la Brașov, anunță adevarul.ro.

Publicitate

Prin acest program, Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea atrage fonduri europene nerambursabile, iar Alexandru Anghel spune că, în primă instanță, ar mai fi nevoie de încă minim trei platforme de parcare, pe lângă cele trei existente, într-un proiect civil-militar. Construcția fiecărei platforme costă peste un milion de euro, ținând cont că aceasta are aceeași structură cu cea a pistei, inclusiv balizajul și structura rutieră.

Proiectul amenajării unei platforme, necesară pentru alimentarea aeronavelor la Aeroportul Ghimbav, a ajuns în faza obţinerii avizului de mediu. Acesta ar urma să fie derulat de firma suceveană Eurospeed SRL, iar potrivit documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, valoarea investiţiei este estimată la 468.000 de lei, la care se adaugă TVA, şi ar urma să se deruleze pe o perioadă de patru luni.

Terenul pe care se va amenaja benzinăria este de 1.000 mp şi se află în vecinătatea staţiei de gospodărire a apelor, iar platforma propriu-zisă va avea 710 mp, potrivit datelor tehnice.

Publicitate

Ajuns la 40.000 de pasageri în cele trei luni de când a fost inaugurat, Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav își propune să crească numărul de zboruri și de pasageri. Astfel, o delegație brașoveană a fost în Italia, la Bari, oraș cu care Brașovul ar vrea să opereze zboruri directe în următoarea perioadă.

„În acest moment, de la Brașov se zboară spre zece destinații diferite. Noi ne dorim să creștem acest număr și să avem un număr cât mai mare de destinații spre care se zboară în mod regulat, să fie la prețuri bune și spre destinațiile pe care și le doresc pasagerii”, a declarat Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Anghel spune că treaba abia a început odată cu începerea operaționalizării aeroportului. Se poartă discuții cu operatorii aerieni, se fac planuri de viitor pentru extinderea platformei, chiar și a terminalului, pentru legăturile cu orașul și cu rețelele mari de transport.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes