Connect with us
Publicitate

Eveniment

Fondatorul firmei de mobilă de bucătărie care a dat ţepe în toată ţara, inclusiv la Braşov, a evadat din sala de judecată. A rupt brățara electronică prin care era monitorizat și a aruncat-o pe stradă

Publicat

pe

Publicitate

Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fugit de justiție. S-a întâmplat după ședința de judecată de la Judecătoria Chișinău, la care magistrații au admis cererea procurorilor de a-i înlocui suspectului arestul la domiciliul cu arestul în Penitenciar, scrie tv8.md. 

Potrivit surselor TV8 din Republica Moldova, ieșind din sala de judecată, Șaran a rupt brățara electronică prin care era monitorizat și a aruncat-o pe stradă.

Fondatorul Bismobil Kitchen, compania care ar fi păgubit sute de clienți în Republica Moldova și România, printre care şi foarte mulţi oameni din Braşov, a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara.

Neregulile au început acum trei luni în România. Sute de români au rămas fără bani și mobilă.

Publicitate

Ulterior, încă cinci persoane din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, cu rol de contabili și agenți de vânzare, au fost reținute, pe 27 ianuarie. S-a întâmplat după ce ofițerii de urmărire penală au efectuat 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău.

Pe 30 martie, Mihail Șaran a scăpat de arestul preventiv, după ce Curtea de Apel Chișinău a admis, pe 29 martie, recursul avocaților și l-a plasat pe acesta în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Pe 4 aprilie, procurorii au efectuat percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”, după eliberarea acestuia din arest preventiv. „Ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale”, comunicau procurorii. La rândul său, Șaran a declarat că nu a influențat martorii care figurează în dosarul în care este vizat. Mai mult acesta a susținut că ar fi la rândul său o victimă și că în spatele situației din jurul companiei pe care a fondat-o ar sta o companie concurentă.

La sfârșitul lunii martie, în același dosar a fost reținută și Andriana Brașoveanu, administratoarea celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen. Aceasta a fost arestată și plasată în arest la domiciliu în România.

VIDEO / Momentul Evadării, surprins de camerele de supraveghere

Poliția din Chișinău a prezentat imagini video cu momentul în care fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran își scoate brățara prin intermediul căreia era monitorizat și evadează.

Potrivit Poliției, după ce și-a scos brățara, inculpatul a urcat în mașina avocatului și a fugit.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes