Connect with us
Publicitate

Social

Focar COVID-19 în Poiana Brașov: 19 sportivi aflați în cantonament, internați la spitalul CFR

Publicat

pe

Loturile naţionale de judo ale României se confruntă cu un focar de coronavirus, nu mai puţin de 22 sportivi au fost depistaţi pozitiv în urma testărilor efectuate marţi seara la Braşov şi Cluj-Napoca, a declarat pentru AGERPRES directorul departamentului internaţional din cadrul Federaţiei Române de Judo, Eduard Zgorcea.

Publicitate

„În această seară au sosit testele făcute la Braşov de băieţi şi la Cluj de fete. Din loturile masculine, cei 16 depistaţi pozitiv iniţial au fost reconfirmaţi, în plus alţi trei sportivi au rezultate pozitive. Iar la fete, în afara cazului Elenei Stere, au mai fost depistate pozitiv alte două sportive din lotul de cadete. La senioare nu avem niciun caz pozitiv. În total sunt 19 băieţi şi 3 fete”, a declarat Zgorcea.

„Nu ştim de unde a apărut, pentru că şi eu sunt confirmat cu COVID, deşi nu am luat legătura cu ei, am lucrat doar de acasă. În plus, la testele de acum două săptămâni, toţi au ieşit negativ”, a adăugat Eduard Zgorcea.

Oficialul FRJ a precizat că sportivii din lotul masculin se află la spitalul CFR din Braşov, în momentul depistării lor aflându-se în cantonament centralizat în Poiana Braşov: „Băieţii sunt la spitalul CFR din Braşov, vor sta 48 de ore, să vadă cum se simt şi în funcţie de asta se va lua o decizie. Dar toţi se simt bine, nu au complicaţii, şi la băieţi şi la fete„.

Publicitate

În urma testărilor efectuate au fost depistaţi pozitiv şi 3 membri ai staff-ului tehnic, printre care şi secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Gheorghe Savu (61 ani). Fostul șef al arbitrilor, Alexandru Jeberean, se află și el pe lista infectaților.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, s-a arătat surprins de cazurile apărute în loturile naţionale şi şi-a exprimat îngrijorarea pentru secretarul general al federaţiei, Gheorghe Savu, depistat pozitiv şi care se află internat în spital.
 


„Situaţia este sub control, nu sunt cazuri grave, dar este surprinzătoare pentru că n-am avut niciun caz în acest an, iar testările au fost regulate începând cu luna mai. Sunt îngrijorat doar legat de secretarul general care are altă vârstă, dar şi el se simte bine, fiind acum internat la Ploieşti. În rest, toată lumea e bine, inclusiv eu care m-am retestat azi-dimineaţă, cu rezultat negativ. Le doresc sănătate tuturor, băieţii noştri sunt puternici, şi vor trece cu bine peste asta, la fel ca şi colegii lor din fotbal! Iar noi toţi să învăţam să administrăm cu calm şi înţelepciune, ‘traiul cu COVID-ul'”
, a scris Guşă pe pagina sa de Facebook.

Printre sportivii depistaţi pozitiv la coronavirus se află şi Marcel Cercea şi Adrian Şulcă, membri de bază ai lotului masculin de judo.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes